Deň 6 / 21.4 / Riva ligure - Monaco - Riva ligure

Deň 6 / 21.4 /  Riva ligure - Monaco - Riva ligure

Deň M.

Naplánovali sme si na dnes výlet do Monaka, reku keď už nemáme peniaze ideme sa pozrieť na tých čo ich majú. A tie tam fakt akože sú, zlatý toaletný papier na wc v obchodnom centre, čajky bobčia z neba smaragdy a na stromoch rastú 50€ bankovky. Noh, ďaleko od pravdy to nieje. Čo si začínam všímať v IT, je to taká technická blbosť ako wc v kaviarňach, reštikách a podobne. Ceľkom väčší Mcdonald, (2. poschodia) a budár? Jedna spoločná búdka pre všetkých, akože seriózne jedno kráľovské sedadlo. Nechápem, hlavne v takomto priestore. V úzkych uličkách kde sú kaviarne fakt úsporné na miesto to ešte hlava poberie, ale toto.

Premávka v tomto smere popri pobreží je celkom hard. Približne 50 kilometrov a cesta trvá od 1:20h až po približne 2:15h. Záleží od premávky, ktorá je naozaj tlačka. Skútrom pozor hlavne vždy na obiehajúcich zľava...... Ozaj neustále pozerať zrkadlá. Často nastane situácia na semafóre, keď čaká moto zhlúčik v strede cesty a rovnako aj naproti. Padne zelená a zhlúčik hneď vyštartuje vpred zo snahou zaradiť sa pred prvé auto ..... takto sa to nejak vždy usporiadava a v tom momente .... aj keď razím ako prvý sa stáva že nejaký macher to vybombí odzadu a všetkých nás obehne cez protismer. Takže fakt zrkadlá a to platí aj v aute samozrejme. Znova opakujem, nikdy ma naozaj neobehla staršia pani na skútri 😂 (skoro furt)

Tak, v Monaku som už raz blúdil a teraz sme blúdili dvaja . Zas perfektný nápad vyraziť skútrom, akože seriózne bez irónie. Dlhšie sme síce hľadali miesto, čím bližšie k Monte carlo ..... trochu krúženie a bolo to. Určite lepšie než autom, i keď mysleli aj na obzeračov a podzemných garáží je tu dosť. Ono to tu vôbec nie je veľké a prelozí to aj menej zdatnejší chodec krížom - krážom. 

Prípravy na F1 už bežia, na námestí pred Montencarlo stojí tribúna, park Jardins de la Petite Afrique je ciastocne oplotený a v meste na trati stávajú zvodidlá.

Som si istý že si doma presne pozriem trasu F1 a dôjdem si ju prejsť.  Pozor na rýchlosť, v tuneli za rohom sedel policajt na motorke a čakal na túrovača čo neovládne emócie a pridá si. Policajtov je tu všade kopec.

Úplne epic je obchodný dom, to fakt tu sa cíti človek ako žobrák. V kaviarni teda sadáme na jedno, tuším celkom ok a zmestili sme sa do 10€ (2x espréso a voda). Často tu premýšľam, či daná pani/slečna je tá od ktoréj by som sa nechal adoptovať, alebo je na rovnakej strane ako ja a hľadá si svoju adopciu. Jedno fakt musím uznať, nenarazil som tu na nepríjemneho človeka. Na obed sme čapli jednu pouličnú minipizza menu (8€ osob) čo mi fakt neprišlo veľa.

Dávam nejaké tipy aj vizuálne:

Casino de Monte-Carlo

Prince's Palace of Monaco

Princess Grace Japanese Garden

Túto zbierku sme vynechali ,ale je na zozname:

La Collection Automobiles de S.A.S. le Prince de Monaco

Dávam link na predošlú skúsenosť:

Pri odchode som dojednal zo strážnikmi povolenie na rýchlu fotku pred kasínom. Citujem jeho odpoveď "pikčur end gou" 😁 Takže je tam legálne, keď som tak fotil malú celkom ma vyhnali.

Späť v Taliansku:
Benzínky s automatickým platením, čo je obvykle búdka kam strčíte kartu, zablokuje okolo 100€ a tankujete. Nespotrebované peniaze z blokácie sa následne po akte vrátia späť. No presne takéto a je ich asi 90% nemám rád, ale že vôbec to nešetrí čas a nič tam človek nekúpi.

Celé je to také magické, obsluha sa tam objavuje podľa lunárneho kalendára a horoskopu. Á ešte keď nieje siesta, čo je všade inak. Proste skôr je zázrak, ak natrafíte na takú s obsluhou. (nemyslím tie diaľničné)

Takže pekne k stojanu, ísť k búdke vyklikať čo chcem, z akého stojanu chcem. Potom sa k nemu vrátim, natankujem a po akte nazat k búdke pre bločik. Zbytočne zdĺhavé, aj keď všetko funguje ako má.
 
Na búdke som vyklikal čo bolo treba, pridem k stojanu a nič. Svieti tam predošlá litráž po niekom, vezmem šlaufík do ruky a nič. Na budíkoch žiadna zmena a skútrov životabudič netečie. Idem naspäť k platibúdke, píše stojan 5 obsadený. Hej, ale netankuje kua. Nazat k stojanu, a vtedy sme si všimli že predošlému hňupovi sa nepodaril tak jednoduchý úkon ako správne odložiť iný šlauf na tankovanie. Čiže on proces ani neskončil a hadica nebola cvaknutá správne, ale búdka už evidovala mňa ako nového. Tak som ten jeho laufík presadil a už bolo dobre ...... no úplná rýchlovka ako v F1






























Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky