Deň 1 / 7.2.2024 Košice - Budapest - Ptuj 613km

Deň 1 / 7.2.2024 Košice 🇸🇰 - Budapest 🇭🇺 - Ptuj 🇸🇮 613km
Cestoviny
Začalo to úplne nevinne, počas rozhovoru s kamošom ešte len včera 6teho. Na môj skvelý nápad, ako si urobiť vlastné stretko ľadových medveďov aj tento rok nepristúpil nikto. Zároveň sa prepáčujem komu som moju účasť sľúbil, no morský žblunk je morský žblunk. Čo sa dialo doma večer o 22hej pri balení radšej nekomentujem, len pani domáca poznamenala že sa cíti ako v relácii Cestoviny. Neskoro, v hlave mi už trieskala opička na činely a šiel som si svoje. Plán je zopakovať minuloročný winter trip. Počas balenia som zistil, že mi vlastne stačí ruksak .... takmer všetky vrstvy si dávam rovno na seba a pokiaľ sa chystám stráviť denne asi 19 hodín na skútri, iné mi ani netreba. Tak celkom na ľahko sa cítim pripravený (viď foto)
Trkvas
Ráno nabudený vystrelím z postele ("štrngnút si s Bradom P." zasvätený vedia) espréso a nachystané mám o 7:00. Všetko by to bolo skvelé, keby .... keby. Oziaba ma niekde od spodu bikoz signórek sa v 2°C dal na vander prosím pekne v botaskách s letnými fusekličkami. Ay! Karamba, daváj domov ešte prezúvať. Inak počas Košického odchodu ma vymákli z tuto kámoši na Amfiku a VSS 😁 pozdravujem 👋
Granátové jablko
Isto poznáte tento zradný ovoc. K tým malým guľkám vedie celkom strastiplná cesta. Kôli pár bobuľkám toľko roboty, že nie jeden vrátane mňa si ho radšej odopraje. Lámať, vyprosťovať, dlubať a mať celé ruky zasrašpinené len kôli chvíle šťastia .... ? Tak presne toto je dnešná cesta Maďarskom. Toto dnes potrebujem absolvovať, v čo najkratšom čase. Vynechávam aj obvyklé fotetenie pred parlamentom a jazdu v krásnej Budapešti, len vykonávam trojboj TPC. Tankujem-pijem-chčijem, vážne žiadne veľké zdrzovačky len pár fotiek.
Tenkrát poprvé
Áno, dokáza som to! Konečne, asi prvý krát ever som v Budapešti neodbočil zle. Úplne všetky na prvú správne a šetrí to čas. Pôvodne som chcel končiť v polovici cca okolí Balatónu, ale môj kamoš David 🇸🇮 (ďakujem ti kamarát) mi dal info, že dnes sa deje v Ptuj-i ten tradičný karneval. Raz pred x rokmi sme na ňom boli, ale určite radšej tu ako Balatón. To som mal v hlave novo nastavenú métu, aj keď 600km je dosť.
Ďalšie tenkrát poprvé sa mi udiala policajná kontrola, áno skutočne ma polícia v Maďarsku zastavila na skútri a kontrolovala OP aj VP. Pozerali aj skupinu oprávnenia (som si istý, lebo VP otáčal a pozeral zozadu) OP mi naskenoval mobilom a fičal som ďalej. Akurát ten moment, keď som zastavil a jeden z troch policajtov spustil dlhú naučenú poučku na konci ktorej som sa opýtal oen "in english please" 😂 Kámo, ten pohľad ako obrátil oči v nebesá bol famózny.
Počasie celkom cajk gut, vystúoalo z ranných 2°C až niekde hádam aj na 15°C, len ten fujak. Celkom solídne nárazovo fúkalo.
Jo, konečne sa mi oodarilo cvaknúť obrovskú povrchovú baňu pri Bükkábrány na (uhlie?) Škoda toho vetra, drod sa fakt nedal poslať na lepšiu fotku.
No dobre, k večeru šťastne pristávam v Ptuj priamo na začiatok fesťáku o 19tej a to znamená čistého času nejak 8 - 19 makačky.

Jo a niekde som to už spomínal, cítim celkom kvalitne predlaktie na pravej ruke, meh!






























Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky