Deň 5/ 15.6 / Como - Gotthard pass - Furka pass Grimsel pass - Interlaken 3xx+/-

Deň 5/ 15.6 / Como - Gotthard pass - Furka pass Grimsel pass - Interlaken 3xx+/-

Po nočnej fakt mega búrke presne 7:00 som sedlal stroj a stahoval mapy. Prichádza doba internetového temna, vstup do . Také retro časy na wifi pointoch.
No, ja sa ospravedlňujem trochu to skrátim .... nestíham vôbec nič. Hneď vlastne v Lugane som musel riešiť kolóny. Podľa jazdy skútrov som vydedukoval, že stred a ísť dopredu je tu okej. Dúfam, že to platí všade - uvidíme.
Po Furka pass to bola lahodná cesta dedín a jemných zákrut. Furka je bomba šupa a opakujem na 300 je to iný zážitok. Na malej primavere som mal určite viac času na obzerance, tuto pojazdím a zastanem na obhliadku. Všimol som si, že pri bond pointe už nieje tlačidlo s hudbou. Hore na vrchole ma zastavil vojak, zas cyklopretek nejaký.
Jáj ozaj, vedeli ste, že Švajčiarska armáda ma motorkárov ? Hovoril som si kurňa, miestny nejak milujú maskáče a teraz mi to došlo. Boli to vojaci dohliadajúci na pretek.
Tu stretávam prvých Vespistov z UK. Našťastie vedia anglicky, tak sme spolu hodili reč. Ešte sme sa cestou pár krat stretli, a vďaka nim mám aj fotku pred hotelom Belvedere.
Neskôr som si ja vlastne uvedomil, že v tom hlúčiku cyklistov je aj náš Peťo. Priznávam, nevedel som kerý z nich to je. Akože fakt si to solídne smažia a ešte k tomu do kopca.
Dole Furkou som si to tak rezkejšie, podľa mna skupinka poliakov na GSách nechápala čo za Vespa ich obieha . Grimsell je tiež mega, odbočil som aj k stavbe priehrady. Ona tu vlastne už bola, ale nejako ju upgradujú.
Interlaken je už cítiť, cestou beriem Austrálsky gang na Vespách s požičovne. Už sa to tu hemží Vespistami solídne.
Finaly prichádzam na miesto činu, davaj po registráciu a odovzdať Vespa trophy papíre.
Fronta na registráciu, fronta na Vespa obchod, fronta na nálepky, ale dobre. Značí to vysokú účasť. Po papierových vybavovačkách prechádzam uličkou mini múzea až do Vespa village. Burza, vystavovatelia, trhovníci a na naše pomery draho. Myslím jedlo, tak hneď prvá myšlienka padá na McDonald's.
Pamätáte na film "sněženky a machři" ? Rvem sa dopredu a kričím "REPREZENTACE"
Pýtam sa na info kútiku na heslo k wifine s názvom Vespa World Days Guest. Na moje pobavenie sa mi dostane odpoveď: no wifi for guests . Nič, takže mi ostáva McDonaldovská wifi a Hostelová wifi.
Mením nálepky a hneď prvý úspech, Vespa club Hongkong. Yes
Cestou z Vespa villáge prechádzam zónou 39. Je ich tu mnoho a celý deň tu dávam na to pozor. Bum! blesk spredu á šitfak, šípim cca 40. Zastanem a otočím sa, no radar cvakoo len spredu a vravím si ako super to ma určite neidentifikujú. Pred hostelom si uvedomím veľký banner vpredu Vespa Klub Slovakia okéj, chlapci mozno k nám na klub dôjde pozdrav.......
Jou, samo to ešte celé rozpíšem neskôr..... utekám







































































Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky