Deň 4/ 14.6 / Bormio - Stelvio - Livigno - St. Moritz - Como 343km

 Deň 4/ 14.6 / Bormio - Stelvio - Livigno - St. Moritz - Como 343km

Což takhle dát si....
Včera som nafotil cca 380 fotiek, ja som zvedavý či to dnes tromfnem. Na dnes to bol easy plán, kilometrov menej len také trtkačky kopečkami. No, najprv som to dal hneď nad dedinu, kde som spal. Akože mať serpentíny v dedine, to je, teda kumšt. Dedinka Frontále ma asi najkrajšie položený cintorín ever, taký plácek je teda k závideniu. Kde nesvieti slnko je cítiť chlad, ale dôležité je, že nejaké slnko máme. A to mi prejde hkavou, keď mám predsa čas což takhle dát si repete.
Dobre, nebudem sa tu emočne rozlievať. Proste bylo to boží. Hore som to mastil, dole sa flákal a obzeral. Verím, že parta Nemcov, ktorých som naháňal si ešte večer pri oive rozpráva, ako nejaký typek na Vespe sa ich držal ako kliešť. Chehe, na rovinke bez šance... Ale zákruta bola moja keďže ich bolo viac a trvalo im to než sa vytočili. Na vespe fukoty. Fakt krásne slnečno mi bolo dopriané.
Keď som cvakal nejaké fotky, počujem od chrbta len otáčky vytočené do nebies a už som vedel, že je zle. Obzriem sa a presne v zákrute vyvalená motorka, týpek a auto. Utekám het, postavili sme to. Všetko dobre dopadlo našťastie. Poliakovi na s1000RR v zákrute vyšlo auto, mal málo nadbehnuté zazmatkoval a proste sa len vyvalil. Nešuchal, tak aspoň že tak.
Odtiaľ už priamo na Livigno, ktoré je ako som sa dozvedel len nedávno dutý free zóna. Akože je mi to v princípe fuk, ale benzín 1.37. Presne toto tu boháči do svojho Ferrari potrebujú. Na moje šťastie je aj tak všetko zatvorené, siesta. Alkohol ani cigarety by som nekúpil, ale zvyknem ísť do obchodu a proste len tak pozerať na veci, čo sa u nás nepredávajú a mať globálny prehľad. Je to tu taký svet v svete, som zmätený zo stavieb. Veľa z nich vyzerá ako drevené bučory na spadnutie. Zdanie klame, proste to tak majú. Zvonku pôvodne trámy, drevá a vnútri top moderný bejvák. V Zermatte pod Matterhornom si to pamätám podobne.
Výbuch
Hej, fotím si fotím krajinku, niekde na Passo Del Bernina, keď sa uskutoční výbuch v mojom batohu. Hneď mi prejde hlavou buchnutá plechovka limonády a už v hlave vidím tu katastrofu. Nastastiesa ukázalo, že bakeny šalát s olivami nevydržal tlak: D Lepšia varianta je zbierať v batohu šalátové listy a okivy ako buchnuté pelegrino.
Bernina expres, som už fotil dávnejšie na viadukte Landwasser. Tu om číha či náhodou... Lebo ľudia na stanici sa tváril, že naňho čakajú a nepostávajú len tak. Ha, na rampách červené svetlo a závore dole. Akurattsom fotil Vespu s ľadovcom v pozadí. Takže pekne sedlám a mastím hore kopcom dobehnúť vláčik, cvaknúť fotku a lotom ho predbehnúť, aby som mohol mať fotku prichádzajúceho vlaku.
Trochu to skrátim, Švajčiarsko som prešiel ces St. Moritz a Maloja pass. Krása, ja proste tú krajinu milujem. Jediné, čo mi vadí, že niesú v únii a musím riešiť dáta a komu telefón dvihnúť a komu nie.
Na Lago di Como to tesne pred cieľom už nevydržím, 28°C mi fakt pripeká. Ces google mapky som našiel nejaké lido, tak dávaj zmočiť.
Okolo 18tej prichádzam na ubytko a potom s alen miestne pofľakujem a vyžieram espreso a oiadinu na námestí.
Zajtra sa to už udeje, vybuchne Vespa šialenstvo na Vespa World Days 2023.
Ok, dnes len 218.




















































Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky