Deň 3/ 13.6 / Grossglockner - Passo Giovo - Stelvio - Bormio 3xxkm

Maratón

Dnes som si naložil ani nie kilometre... Skôr čas. V súhrne 8:30 až 21:00 šichtu a teraz mám o čom písať
Ako hodinky na 8:00 zbaleno a 8:01 mi ranná buchta trčala z uší Hej nejak rýchlo som natlačil jednu buchtu a popri tom vytvoril ďalšie dve na cestu. Jój, ubytko bolo perfektné a raňajky taktiež (dávam tip na Gasthaus zum Post) Ak už nie kôli ubytovaniu, tak určite Berny-mu. Ten pes ma nechcel pustiť preč, normálne ma zablokoval. Hlavu strčil pomedzi nohy, ovalil sa o mňa a "Hladkaj ma". Okej, fakt je, že odchádzam so suvenírom: slinty na ruke, a tak pól kola chlpov.
Grossdačodačo
Grossglockner, aké krásne názvoslovie pre nie-nemčinára. Na mýtnej búdke som to so zľavou za skúter skúsil znova, neúspešne a cítim krivdu, že za malý skúter platím rovnako ako 1200GS. Tak im to aspoň naložím a je fakt, že som si to užil, trošku menej som sa dnes obzeral a viac "rezal". Rozhodil ma jedine cyklista, čo pre mňa nepochopiteľne tlačil kábel z núdze tesne pri ceste. Chrbtom k ceste, predkom na výhľad z úcty tú časť záberu z GoPro vymažem. Fakt, že šupa... Je tu viac snehu ako v auguste, ale tam sa nefotím, snežných foto mám z Januárových Álp habadej. Neviem ako sa volá ten čo riadi počasie, ale dnes mi doprial. Vyhliadka na Kaiser-Franz-Josefs-Höhe je čisté jasná, takto som to ešte nevidel. Ľadovca ubudlo, vody je menej a to si nerobím srandu. Regulérne je z neho dosť menší kus ako dva roky spätne.
Tu využívam foto-búdku na ktorú som si našťastie večer spomenul a zo stránky stiahol foto, využite to. Cestou dole, na mňa vybehol namakaný škrečok. Dávajte si na tie zvieratá láskavo bacha, Rakúšania! Potom to tu behá hore dole po cestách a ohrozuje turistov. Ááá robí ramená.
Som lenivec.
Hej presne, to som ja. Ráno som pod rifle dávam termo gačky, keď bude morda dám ich dole. Aha, 25°C nad a som tak lenivý že vriem. Fakt na slnku bomby šupy, ale zbytočne vyzliekať, keď za 6 hodín ich budem na Stelviu obliekať.
Na Giove paráda a opakujem, s tou 300 je to iná káva. Do kopca to píli slušne, tak si to užívam ja sa cítim dobre. Prosím, nezabúdajte na kamióny ktoré zasahujú pri esíčkách kade tade predkom aj zadkom. Proste zrazu tam za zákrutou bude. Jemné prehánky považujem za prospešné, aspoň na všetky tie muchy skútrové. Akože zasr... mám to fest, ale neoplatí sa a vytrpím to až do cieľa. Tam to riadne naleštím!
A čo ty, kde si bol s traktorom?
Okej, som močkoš. Pri merane míňam kolónu traktorov čo majú normálne regulérne príves ako rozkladací karavan. Fakt, seriózne brázdia Alpské cesty traktormi. Raz som to už niekde spomínal a myslel že to bil exces, nie.
Jáj, Loacker keks fabrika ma mrzí. Už druhý krát odchádzam len zo symbolickou nádielkou, ktorú akurát prášim miesto raňajok Proste som si nikde nič nezohnal a o 6: 30 som lenivý ísť hľadať brioš, ale ten si dnes isto dám. Recht italiáno. Niekde tu, stretávam motorku na benzínke. Ako tých je všade viac než dosť, ale zaujme ma ŠPZ. Vraj Maryland a tak sa pýtam či je to originál. Yes, its my nubmer plejt. Kokóóós, tak počúvajte: týpek je made in júesej, loďou to dal do Írska, odtiaľ Francúzsko, Taliansko, Sardiniu tam má nejaký kamoš dom, následne Chorvátsko, Čierna hora a ja už ani neviem kde... Odpadol som, popriali sme si a moja nálepka Signor Vespa sa momentálne rúti niekam do Ameriky. HA!
Tesne pod Stelviom vidím veľký špatný. Čierna nebeská vlna sa zaťahuje a ja to dusím nech stihnem čo najviac bez dažďa. Jáj, ešte Merano. Druhý krát prechádzam cez a mám pocit, že je to také pod Alpské luxusné letovisko. Fakt nádherné mesto, musím sa tu niekedy dostať priamo.
Stelvio
Ach, neviem či môžem použiť slovo porno... Ale takto to je! Motoporn, najkrajší horský "Pass" Ever. Prísť sem okolo 18tej, aj keď ma tu už líže dážď hore kopcom mu utekám, je fajn. Stihnem hore kúpiť nálepky a pani pomáham zavrieť mrežu na obchode . Milá pani, pri odchode, keď som tlačil druhú buchtu mi ešte trúbila. Tu dávam väčšiu pauzu, obliekam nepremok a odolávam vetru.
Z 25 na 5 je slušný downgrade, ale kašlem. Mne je tu fakt fajn. Užil som si tu ticho a samotu, naozaj prešlo len pár áut. Sák som tu skvasil takmer dve hodiny. No a cestou dole konečne, stretávam helgu, mášu, markétu... . Aj tu som sa solídne zdržal, ale pofotili sme. Konečne chápem slovné spojenie kukáš jak krava na nové vráta, to bude asi, ako na Vespu .
Alfredo je milý týpek a počkal namna, než sa mladý pánko uráčil dôjsť. 21:00 a ja sa vybaľujem. Hlad, je vec ktorú potrebujem riešiť urgentne, a tak mi Alfredo radí donášku z čierneho tigra Pizza došla hneď po sprche a vybalení. Večerný program mi robia susedia, voľajaké arabské tanečky . Ach staré dobré marocké časy...
Dnes bolo fajn, veľmi fajn. Kopečky a "skratky" ja rád.














































































Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky