Deň 1 / 11.6 / Košice - Bratislava 411km

 Chaos stres a panika, to je naše taktika.

Ešte len štvrtok som vyzdvihol GTSku po servisnej prehliadke, takže oficiálne prehlasujem, že je zabehnutá.
10.000km padlo, ako nič a znova opakujem toto tie kilometre hltá fakt rýchlejšie. Voľajako som sa nestihol príprave na cestu venovať skôr, povinnosti a všetko ostatné ma doslova zjedlo. Termín odchodu som si nahodil na Nedeľu, a tak som si veci začal baliť hádajte kedy? Presne, v Nedeľu o 5:30 ráno. Jediné, čo som mal pripravené, bol kompletne preinštalovaný telefón, ktorý som si nastavoval do druhej ráno. Najprv som nakopkoval veci, čo si beriem sebou a následne riešil do čoho si ich zbalím. Jáj, no a jasné nosič .... ten som si tiež nahodil ešte len v piatok po práci, ale potešilo ma, že jeho nosnosť je 6kg. Na malej to bolo 4, takže smelo o pár treniek nábalim viac.
Ako naj riešenie som pripravil tašku, ktorá somnou zažila všetky cesty a vlastne ona ani nieje tak úplne moja. Požičal mi ju kamoš na úplne prvejlú cestu, na veľkej motorke som mal kufre a túto som zháňal vtedy na poslednú chvíľu. Keďže má už nejaký ten "vek" chudinke sa jej rozišiel zips a neostalo nič ine než nechať pani manželku spať a pustiť sa do šitia. Éh, akože poviem k tomu len toľko že je to funkčné .... zatiaľ. Pozdravujem taškového kamoša, ešte raz ďakujem za túto pôžičku a sľubujem, neskôr to dám zašiť profi lepšie. Keď spomínam šitie, nakoniec z reprezentačných dôvodov mi ešte pani manželka láskyplne našila nášivku na polokošeľu. Ide jej to určite dosť lepšie ako mne. V súhrne som vyrazil z domu až okolo 11tej než som dokončil a zbalil všetko. Ešte vlastne ráno som špekuloval, ako zbaliť a či zbaliť stana a karitatku. Ten predný nosič chýba, ale zatiaľ ho niet. Na sedačku som to dávať nechcel, pretože Stelvo by sa nedalo "rezať" a nakoniec teda ide sa bez. Tentokrát žiadne na "vandráka" sa nekoná. Nocľah budem riešiť operatívne, teda okrem finálnej destinácie. Tam to mam zabezpečené.
Signor trkvas
Spomínal som tu novú špeciálnu taktiku chaosu pred odchodom a na prvej benzínke pri tankovaní som si uznal sám sebe že teda som. Úplne zázrakom som si všimol, dne nedotiahnute skrutky na plastovom dekli a je úplne jasné že gola sada je niekde úplne naspodku keďže ju určite nebudem potrebovať. Dotiahnuté a mastím smer Zvolen za pre klubové nálepky na výmenný obchod.
A tu sa dostávame k cieľu tohto výletu. Vespa World Days Interlaken 2023 sa deje 15.6-18.6
Myšlienka je dnes skončiť dnes v Bratislave, aby som mal čas vychutnať si Alpen. Plán cesty ešte teraz ráno úplne jasný nemám, keďže pôvodne som mal mať cestou parťáka no zrada vstúpila do tohto procesu. Držím ti palce kamarát, nech všetko dopadne dokonale.
Tak jedine mám jasné Stelvio á potom to bude asi záležitosť operatívneho riešenia.
Nó a dnešná cesta? Po Zvolen lahoda pohoda, akurát ten tajfún. Pôvodne som chcel ušetriť za benzín a použiť posteľnú plachtu na pohon, nakoniec mi to žena nedovolila tak z toho zišlo.
Oz Zvolena, akonáhle som si prevzal spomínané nálepky sa to začalo ....... Presne to. Leje a svieti namna slnko. Toto sa opakovalo asi 3 či 4x než som rezignoval na nepremok. Nechal som tomu proste voľný priebeh a predsa zákonite čo zmokne musí raz vyschnúť. Jediné čo nebolo úplne ideálne je únava, fakt keďže som spal trt ma to nejak začalo brať pri Nitre. Už to nieje ako voľakedy keď sa z párty chodiko rovno ma brigádu .
Večer teda point Bratislava a návšteva u rodiny, toto je jediný moment kedy som rád, že žijú v Bratislave.

Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky