Deň 30 - 32 / 15.5 - 17.5 / Mount Castello di Quarzina - Piemont

Deň 30 - 32 / 15.5 - 17.5 / Mount Castello di Quarzina - Piemont

O trencliach
Dnes 15 pondelok, si budem pamätať ako deň zrýchleného pohybu. Vybrali sme sa do krásneho Piemontu na všetky tie pamiatky a cestou sme si povedali, že vybehneme tuto na mnou objavený kopec s horskou dedinkou Quarzina. Tam k tomu peknému jazierku, kde žijú mloky. Dolu v dedine pod horami Ponte di Nava je skvelý obchodík, kde majú perfektné lokálne kadečo. Tak sme si nakúpili mňamky na piknik a vyviezli sa do dedinky Quarzina. Miestny starký nám ukázal cestu do kopcov a vyrazili sme, takmer ako Českí turisti. To akože len tak bez nejakej špeciálnej výbavy , veď sa ideme prejsť len tuto nad dedinku. Úplne neskutočná a úžasná panoráma, debatka nejak beží než sme sa dostali niekoľko km od dediny na tému medveď. Ja si spomínam, že tu nejaké niekde sú a, ako správny turista som si pískal dostatočne nahlas.

By som povedal, až viac nahlas než bolo žiadané. Počas romantickej horskej prechádzky merčím na protiľahlom kopci pohyb, tu je krajinka už takmer bez lesa takže je vidno celkom fajn. Protiľahlý kopec je vzdialený tak dajme tomu 300 - 400 metrov, zastanem a merčím akože detailnejšie a ten pohyb vyzerá väčšie a huňato. Tep sa mi najprv zastavil a než hlava spracovala, čo vidím to kus trvalo, povedať to nepovedať to :D reku viac hláv viac rozumu a hovorím aha, tam voľačo beží. No už sme boli zostatý dvaja :D K tomuto pohybu a pridal ďalší pohyb a viac nebolo treba, aby sme začali riešiť, čo to je :D

Prvý hybný tvorček bol úplný vizuálny medveď. Žiaden chvost a veľká huňatá guča len druhý nám nepasoval do logiky veci. Ten bol rovnako huňatý, ale mal dlhy chvost. Tak sme súdili, že sú to buď dva obrovské psy, čo si behajú po svahu alebo pes a medveď :D Zmenili sme pre istotu názor na jazierko a túžbu vidieť mloka a záhadne nás vietor nasmeroval rýchlim krokom smerom k autu a ani nehovorím, že úplne náhodne mi do ruky skočila palica. O niekoľko minút neskor, sme sa zastavili a predmetné hybné zvery už boli dostatočne ďalej, a tak sme si nejak vydýchli, kde sa pri nich zrazu zjavil človek. Takže radím ak nechcete prilákať medveďa a divokého psa, nepískajte si :D radšej spievajte. Na šutrákoch sme si rozložili piknik, čo to pojedli a zhodnotili, že nám toho horského mloka vidieť netreba.

Pokračovali sme ďalej na piemont a štvôrboj Barolo - Grinzane Cavour - Serralunga d'Alba a Alba. V Serralunga d'Alba sme navštívili asi najironickejší hrad tejto lokality, výhľad bol z veže úplne bombový. Naj, ma mrzelo, že nemám veľký foťak, aby som perfektne cvakol hrad s alpami na pozadí.

Na dnes spomeniem ešte úplne hyper pizzu v Albe, ktorú nám séfkuchár strihol nožnicami. Má ich pekne predpripravené, a odstrihne Vám kúsok aký len chcete. Úplne naj bola asi carbonara, fakt ak niekedy budete tu v okolí určite sa zastavte.

Z Alby odchádzame až večer a domov máme navrátila okolo polnoci a konečne si môžem v tajnosti vymeniť trencle za čisté :D

Deň číslo 31 sme sa opaľovali a miestne poflakovali, aby sme si užili posledný dovolenkový, pretože 2 deň sa začíname baliť a do toho nám solídne prší.
Čo znamená, že dnes, 18.5 máme odhcodila. Francesca znovu neuvidím, písal mi večer či kľúče necháme v boxe. Ja doteraz neviem či nás prenajímateľ je skutočný.

Idem baliť a plakať


Agaccio Specialty Food
https://goo.gl/maps/kS9iJxmB6DXWvckD9?coh=178572&entry=tt

Lago Lao
https://goo.gl/maps/dC7pJimHSM9ddiD78?coh=178572&entry=tt

Serralunga d'Alba
https://goo.gl/maps/K2HXWhaTmtGjZsJP8?coh=178572&entry=tt

NOSTRA MANERA
https://goo.gl/maps/aVHyvu597yVoZSTL7?coh=178572&entry=tt























Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky