Deň 29 / 14.5 / Fort Saint Roch (sospel) - Monaco

 Deň 29 / 14.5 / Fort Saint Roch (sospel) - Monaco


Úkryt
A to doslova, podľa predpovede sa chystal dážď, tak sme to dnes na lúzra vzali autom do francúzskych Álp. Všade tu v kopcoch je nespočetne, ale že fakt nespočetne veľa pevností. Jediná momentálne otvorená mimo hlavnej sezóny v okolí je Fort Saint Roch, tak priamo smerujeme tam, úplne luxusne sme prví návštevníci, keďže sme dorazili akurát (momentálne je otvorené len cez víkend a to 13:30–18)

Začalo pršať, tak sme to vymákli celkom skvele, aj keď som počítal, že to vybavíme raz-dva. Taký veľký trt, a to úplne presne konkrétne 5000 m3 betónu a 385 ton ocele. Sprístupnená je takmer v celej dĺžke viac ako 500metrov. Nám zabralo cez dve hodiny, všetko čo sa dalo vyskúšať som otestoval, postláčal, pomačkal... Fakt sme si dali záležať a odporúčam použiť google translator pmocou fotiek. (samozrejme signál žiaden, tak stiahnuť offline vopred). Filtrácia vody, generátor, muničný sklad... Všetko je fakt perfektne znázornené a vystavené. Stredom celej dĺžky vedie vláčik a na prevýšení má dokonca výťah. No proste, môžem povedať, že toto som videl prvykrát ever.

V Sospeli sme si dali malú siestu a zakecali sa s vedľa sediacim párom a pesom fúzikom. To som v ten moment ešte netušil, že fúzik je skutočne názov plemena. Bol to pár z Londýna, ktorý si ho adoptovali z útulku po starom pánovi, ktorý ho mal len 2 mesiace než... Takže Český fúzik si žije svoj francúzky sen s Angličanmi v Mentone. Prišli sem na 6 mesiacov... Lebo tu je viac slnka. Taký level slnečnica by som raz chcel dosiahnuť aj ja: D

Róooobééééééért
Viac- menej toto bol na dnes môj nápad, pri poslednej návšteve som zaváhal v jednom obchode pri modeli bburago z edície Ferrari. Tak som sa preňho vrátil a zároveň si dali nedeľnú podvečernú romantiku v Monaku.
Auto sme zaparkovali v garáži v prístave, kde som zároveň objavil doslova porncars. To nemusím ďalej rozoberať, že v tejto garáži je snáď ročný rozpočet mesta Košice, možno aj viac.

V merku sme samozrejme mali Indigo star, sledovači reality Geissini vedia. Tak si veselo vykračujeme a ľaľa ho, ľubozvučná nemčina priamo z indigo. Vravím žene, aha kto tam sedí, Rooobeeeeeeeert. Megastar osobne, ale keďže sme nechceli byť za buranov, tak sme to prešli, ako majitelia jednej z jácht a tvárili sa, ako nič. Spätne ma to mrzí, aspoň na fotku sme mohli...ale, čo už.

Monte Carlo
Mladá pani vyslovila túžbu sa pozrieť dnu, do miesta hriechu a neresti. Samotné námestíčko pred Monte Carlo bolo prázdnejšie než inokedy. Reku, opýtame sa vyšmarovača, či je potrebný dresscode, tak nakoniec do lobby nie. Boli sme, nehrali sme... A môžem povedať masaker. Fakt masaker, a ak budete niekedy tu, vstúpte dnu.

Záverom sme obehli aygičom aj samotnú trať - 3x, a tak končí nedeľný francúzky dejchánek.


Fort Saint Roch
https://goo.gl/maps/Dbq4PNXLEgA8saKu9?coh=178572&entry=tt

Fort du barbonnet
https://goo.gl/maps/CxFheTHTtyETTZAE9?coh=178572&entry=tt

Fúzik
https://www.vaschovatel.cz/blog/1071-cesky-fousek-cesky-narodni-original.html

488 challenge
https://www.mjtoysinc.com/product/bburago-143-ferrari-racing-488-challenger-2017-yellow/











































Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky