Deň 27 - 28 / 12.5 - 13.5 / Porto Maurizio - Imperia - Bajardo - Sanremo

 Deň 27 - 28 / 12.5 - 13.5 / Porto Maurizio - Imperia - Bajardo - Sanremo

27 - 12.5
Porto Maurizio - Imperia
Ráno sa mi splnil sen. Idem si tak pre ranné espréso a brioš do našej La Piazza a tu hľa, na samotnom piazza Santa Maria stojí on. Piaggio ape 50. Chlapík s fukárom si robí svoj job a stroj ma parknutý priamo tu.
Teraz alebo nikdy! Idem mu vysvetliť, že dnes je ten správny deň. Nejako sme sa Taliansky dohodli, že si môžem sadnúť a vyskúšať. Vlastne všetko funguje ako na klasickej vespe s manuálom, plus toto má spiatočku a ručnú brzdu. Raz si ape zabezpečím, úplne fasácky stroj ktorých je tu plno. Neviem síce na čo by mi doma bol a kam s ním pôjdem, ale úplne ma fascinuje. Hlavne ten nápad a jednoduchosť, na čo všetko ho tu využívajú a kam hlavne vylezie. V neposlednom rade, aj Ape tu každý na ceste rešpektuje.
Podvečer len také flaákačky neďaleko od nás smerom k mestu Imperia. Tu len spomeniem, že nikdy som nemal voľby a politiku radšej.
K večeru nám slušne po túre cez celé mesto vyhladlo a hľadali sme niečo kde by sme si dali niečo za prijateľnú cenu. Proste nie reštiku, ale nejakého kebabníka, alebo panfičíka. Tu zrazu na prímorskej promenáde sa zjavila hudba a nejaký volebný lákač. Okej, ďakujeme srdečne pánovi Claudiovi za pohostenie cestovinky,fokáčia,pizza ..... no staré dobré volebné spôsoby

28 - 13.5
Bajardo - Imperia
Dnes sme vyrazili len miestne po okolí do kopcovitej dedinky Bajardo. To sme ju prešli dôkladne. V starej časti je úplne ako z rozprávok,obrastené kamenné múry pôsobia podľa preferencie buď ako z hororu, alebo historického filmu. Niektoré domy sú zrekonštruované luxusne, no často medzi ruinami. Neskôr sa presunieme už len na spiaggiu lapať aspoň posledné dni trochu farby. Počasie sa kus kazí, máme striedavo pod mrakom. Čo vôbec nevylučuje príjem slnečného žiarenia. Mna berie do hneda, môjho kumpána trochu červena.
Tak je to ale správne .... farba musí byť.

Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky