Deň 26 / 11.5 / Piemonte

 Deň 26 / 11.5 / Piemonte

Dlhšie mám poznačené niektoré miesta v Piemonte. Nikdy som tu nebol, len čítal o "Severnom Toskánsku".
Dnes má padať, ale však vezmem nepemok a nerieism. Takže plán na dnes je 2 krát po 3 hodky cesty. Prvú časť po Ponde di Nava už poznám, úplne nešťastný musím prejsť krásnym technickým kľukatým priesmykom del Colle di Nava. Hore na vrchole sa ochladzuje z 22 na 16, čo je cítiť.
Schádzam z Álp a na príjazdovej ceste k nejakému domu si robím picnic. Tu si uvedomujem, že reči o nepremoku boli len reči. "Doma" mu je určite lepšie, nemusí pracovať.
Tak, čo už, veď zmoknem tak zmoknem. Dole za kopcami sa otvára prekrásna kopečková krajina. Také niečo som videl len v casopisoch.
Na začiatku fotím všetko ako besný, neskôr zisťujem, že je jedno, ktorý kopec cvaknem Na každom jednom je nejaká čarokrásna dedinka,s hradom , kostolom alebo čokoľvek, čo ma veže. Úplne na husto všade vinice. Malé, veľké, ultra moderné, retro style usadlosti, kde ho spracúvajú.
Takto, keby si vytlačím 3D mapu asi s ňou spím v posteli . Cyklomaníci si tú idú bomby.
Iný kraj ......
Úplne úžasná vec, je pocket coffee. Čoko bonbón plnený espressom (ten nájdete aj u nás)
Našiel som letnú edíciu, ktorá je v mini kelímku zmiešaná espresso náplň s tekutou čoko. To si slávnostné vychutnávam v Barole. Iný kraj iný mrav naberá na význame. U nás doma nájdeš v kelímku tak borovičku. Nieje to platená reklama.
Rozhodujem sa, že vynechám, pamiatky a centrá miest. Vrátim sa sem ešte s pani Signorovou. Toto sa naozaj oplatí vidieť.
Priamo v meste Alba na kruháči ma prepadáva neskutočná vôňa čokolády. Merčím malú tabuľku Ferrero so šípkou. Premýšľam a otočím sa naspäť ju nasledovať, fakt. Je to tu.
Objavil som mega fabriku Ferrero. Úplne prvá myšlienka padá na podnikovú predajňu, a tak googlim. Našiel som voľačo a náhodne sa pýtam ľudí na ulici pred fabrikou, kde ju nájdem.
A čija je to smola ? ...
Moja. Pri tretej pani zisťujem pohodlne v angličtine, že prd z toho. Podniková predajňa je len pre zamestnancov a záchranné zložky. Fabrika je to fakt giga a nakoniec lepšie, keby som oožral všetky kindervajca jak by som došiel domov.
Na benzínke tu pred odchodom stretávam pána, ktorého zaujala moja ŠPZ. Kecáme ako inak Taliansky. Vyrozumel som, že pochádza z Neapole a sme prišiel pred 30 rokmi ako učiteľ. Učí v škole hned za rohom doteraz, zaujímalo ho, ako som sa ja ocitol práve tu.
Naberám odhodlanie a zmierujem sa s osudom mokrosti. Na kopcoch pred Alpami dávam tanec dažďa. Znovu sa ochladzuje z 24 na nejakých 16. Na ľavo slunco, napravo apokalypsa a so šťastím ma smahne tak 300 kvapiek.
Suchou nohou sa dostávam podvečer domov a stíhame ešte plážové leháro po 18tej


























Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky