Deň 22 - 23 / 7.5 - 8.5 / Éze - Nice

 Deň 22 - 23 / 7.5 - 8.5 / Éze - Nice

22 - 7.5 Sme sa len tak nedeľne a miestne poflakovali. Nachytal som veterána a novú corvettu v revíri.
23 - 8.5 Éze
Nie, nie je to v Maďarsku. Je to regulárna top destinácia a veľmi obľúbené mestečko široko ďaleko. Podľa googlu a každého sprievodcu sa ho oplatí navštíviť. Presne z tohto dôvodu sme ho mali na pláne navštíviť menej komerčný deň Pondelok a spojiť s Nice. Neviem či to pomohlo, ľudí a autobusov tu bolo ako aj tak dosť. Fotiť bez ľudí je, teda fest hard úloha.
Vespa je parkovací sen a dávame to priamo pod mestečkom na parkovisku, kde taxíky vysádzali povedzme majetnejších výletníkov. Z Nice jeho luxusných štvrtí na kopci je to naozaj len na skok. Posilňujeme sa priamo na tomto parkingu, sú tu potraviny a vonku stolíky. Pre low budget turistu úplná paráda.
Cele mestečko je naozaj ako z rozprávky, tak dnes som hrdina a Mr. Romantic. Preloziť sa oplatí takmer všetky uličky, ale naj top výhľad je samozrejme lišiacky spoplatnený. Naj, je z Le Jardin Exotique.
Poviem to takto jednoducho po svojom. Ruina hradu na kopci, kde nasadili kaktusy zvané "exotic" aby bolo možne vyberať vstupné a spraviť fotku. Takže aj ja som sa pridal a zaplatil 7€ aby som mal ten naj top bomba záber. Aby som nezabudol, neďaleko kostola je automat na lístky - netreba stáť dlhočiznú radu.
Je tu fest husto čo samozrejme znamená vtipné situácie. Na úzkych schodoch som sa chtiac-nechtiac zúčastnil jedného aktu fotenia.
Dva páry na striedačku, plís ken ju mejk pikčur of as. Yes ,yes a potom sa páry samozrejme vymenili čo som akože strpenie logicky mal. No, keď došlo k vér ár ju from, Poland oooo very najs. We are from Canada .... tak som sa zapojil: Helou, áj em from Slovákia, can i pass plís
Dobre, spoločne sme sa zasmiali a vlny sa rozostúpili.
Hej veru pri kostole, keď som sa ocitol na chvíľu ešte bez dohľadu manželky, ma oslovila mladá slečna s kamoškami. Plís, ken ju mejk pikčur of us.
Veľmi seriózne som odpovedal "NO". Takú odpoveď asi nikto nečaká a slečna že éééé. Samozrejme som sa hneď rozosmial a dali do reči. Kočky z Maďarska boli na výlete a mne tiež sklaplo keď v tom najlepšom pani žena vyšla z kostola a zbadala ma v hlúčiku smejúcich sa .....
Nice - Nizza
Takže sme pokračovali do Nice. S Vespou sme to parkli priamo pred obchod Hermés. Vonku stojaceho SBS som sa opýtal či to môžem parkovať, že jasné. Regulárne vyznačené fleky pre moto. Druha otázka bola či nou gangsters, vypleštil na mňa oki a rozosmial sa. Nouuu nou a už som bol v kľude.
Prvý stop bol MC priamo na Av. Jean Médecin, dlhočizná nákupná ulica. Veľký pozor na električky. V tejto pešej zóne ide trať stredom. Túto mega ulicu križuje obrovsky park s fontánou na ochladenie kde behalo kopec deti v plavkách. Nice je fakt mega mesto, cela oblasť ma okolo 1miliona obyvateľov + turisti. Ponad hlavy z pláže prilietavali snáď každých 10-15 minút.
Ja mám ešte v poznámkach uloženú tuto vilu, ku ktorej sme sa, ale pre nedostatok času nedostali

Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky