Deň 19 / 4.5 / Rallye Sanremo / 145km

Deň 19 / 4.5 / Rallye Sanremo / 145km

Ako sa stratiť
Dnes sa vyťarbím na skútra až po 12 tak na 3 hoďky. Teda to bol pôvodný plán akcie.
Vyhliadol som si neďaleko Monte Grai v kopcoch, podľa mapiek sa dá dostať až popod.

Jo, konečne som si odfotil susedin skúter. Áno, presne takto tu vyzerá asi 50% skútrov, kde sa nerieši nič len nejaká základná prevádzková funkčnosť. Hlavná cesta údolím rieky Fora di Taggia popod cez a popod čarokrásne typické dedinky. Znovu perfektné kľukatice, nie úplne v top stave a miestami úzke na 2 autá. Zažil som situáciu, kde sa o chlp míňali dva kamióny.

Za dedinkou Molini di Trioria stretám už len cyklistov. Vysmahnúť na cesty cez pracovný deň má svoje výhody. Pod Monte Grai ma zastavuje ako vždy ceduľa :D Odtiaľ už len pešo, na, čo dnes nemám čas ani výbavu. Zvažujem cestu návratu a volím ako inak skratku, Je to síce dál, zato horší cesta! Sem to boli nejaké dve hoďky, obkľuka by mala trvať o približne 20 minút dlhšie. 

Smažím dole cestou vedúcou popod hrebeň, a teraz tén názov: Parco Naturale Regionale delle Alpi Liguri :D Láme sa tu hranica regiónu Ligúria a Piemont + z druhej stranky kopca je už Francúzsko. To, že je to tu úžasné, asi nebudem zas opisovať to vyriešia fotky.
Dedinka Castel Vittorio je ako z filmu,a tam ma triafa šľak. Jo, tu je ešte celkom dosť turistov podľa ŠPZ áut, určite sa sem ešte vrátim. Cesta odtiaľ do neďalekého Bajardo je úzka tak na Fiat Panda a kvalita je ... no poedzme v riti. Vedie ponad Vittorio strmým svahom a ďalej po hrebeni. Doslova lesná našťastie asfaltová cesta. V Bajarde kvalitne vytraseny som v pomyselnom sklze. Telefon sa mi odpáli prehriatím, vyzýva ma aby sa zariadenie schladilo. Nabíjanie, neustále fotenie a navigácia bere svoje. Poziem si trasu ako ďalej, v Bajarde pekne odbočiť a čoskoro som doma. 

Ocitám sa v Krásnej kopcovitej dedinke Apricale. Fakt nieje problém naraziť na výhľad ako z knižky o Taliansku. Štartujem fón a zisťujem že som blb. V predošlom Bajarde som síce odbočil podľa plánu, no úplne chujovo. Z kopca na opačnú stranu, neviem ako sa to stalo ale moja intuícia navigátora s nejak zlyhala. Nieje to častý jav, ale o to fatálny 😂 Cesta sa predlžuje o ďalšiu hodinu, len podľa máp a schádzam naokolo do Sanremo. Áno presne tadiaľ, sa jazdí miestne slávne Rally. V podstate viacerými cestami kde som dnes bol.

Škoda že do preteku je ďaleko :(

Z pôvodného plánu vrátiť sa o 3-max 4 hoďky sa stáva 5.

Čo už, aké nešťastie, keď sa nadšenec kopečkov a skratiek "stratí" na týchto cestách. 😂😂😂


Monte Grai
https://liguriawow.it/monte-grai/

Parco Naturale Regionale delle Alpi Liguri
https://maps.app.goo.gl/nchnKe6hTmoyhfBQ9

Castel Vittorio
https://goo.gl/maps/fXVVki5s95zxQ8LN6?coh=178572&entry=tt


Apricale
https://maps.app.goo.gl/ndP9piW6DCsS9UQL6

Passo Ghimbegna
https://goo.gl/maps/fEH7S6qKJzhZVjSi8?coh=178572&entry=tt

https://www.rallyesanremo.it/





























Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky