Deň 5 / 20.4 / Pompeiana - Imperia - Diano marina - Cervo

Deň 5 / 20.4 /  Pompeiana - Imperia - Diano marina - Cervo

Lenivý deň .....

O 11tej šleháme ranné uno espréso a mačiatko (skratka z café machiato) tu, znamená machiato vlastne malé espreso s mliekom.  Situáciu umocnil sused od námestia, keď z garáže vytiahol naleštenú bielu PX. Akože niečo Taliansky rozumiem, niečo poviem a niečo vyriešim gestami tak som sa hneď rozbehol na diskusiu. Fakt pekná a zachovalá, chytil to na brnk a čo to sme pokecali. Ako obdivné citoslovce netreba veľa prekladu, takže to bolo easy. Vzájomné sme si to pochválili 😂 Jeho odchod do práce bol ten pravý zvuk 2taktu co tu chýbal.

V dedine máme minimálne ešte jedného vespistu s 50special, ten je fanúšikom praktického tunningu. Plastový kufer a vztýčená plachta z plexi. To si tu takto tunujú často, fakt neriešia vizuál ale vyhráva praktické riešenie a často používajú skútro deky,plexi,kufre a kadejaké home máde vylepšenia.

Plán bol dať pobrežnú prechádzku pár dedín na mapke doprava. Túto pobrežnú časť som prechádzal na malej primavere na cese zo St. Tropez v 21, tak som mal možnosť robiť osobného sprievodcu. Naj top moment bola spomineka na camping eucalyptus, kde mi týpek pre nedostatok miesta ponúkol núdzovo lukratívny rohový flek na štrkovom parkovisku. Keďže niesom fakír, zdvorilo som odmietol a nakoniec ostal v penzióne s nemeckými dôchodcami. Cena bola tuším takmer rovnaká a naviac boli v cene ubytovania ranajky a hkavne posteľ. To naozaj niekedy sa oplatí googlit, kempy sú v IT a FR drahé.

Takže nejaké poobedné obzeračky obchodov, dželáto a tak....

Top vizuál vyhráva dedina Cervo a staré historické centrum na kopci. Úzke prepletené uličky v kopcovitom teréne. Sezóna to musí byť riadny náprask, úzke uličky, prechody ..... Ideme až priamo hore, parkovanie s Vespou je pohoda. Kam treba, tam to človek oprie. Premávka je taká, fest talianska. Neustále je potrebné pozerať spätné zrkadlá. Aj keď si to dávam miestami stredom ma taliana, stále sa nájde väčší borec ...... nie, nikdy ma ešte neobehla pani na skútri vo veku našich mám. Nie, nie určite nie nikdy! 😂😂. Proste cítim sa neustále v strehu.

Takže Cervo, je fakt parádne a na každom možnom plácku v záhrade je citrónovník a mandarinkovník. To vlastne všade a smejem sa, že mám viac fotiek citrónov v mobile ako nás. Perfektná kaviareň s úžasným výhľadom je Café Ariel, aj keď názov mi znie ako z filmu pre dospelých ..... fakt Café Ariel, ech. Nič, určite na kávu sem. Nikde v týchto malých turistických miestach zatiaľ nieje plnka, tak človek pofotí celkom bez ľudí. Joj, zabudol som tu v Cerve na kopci na malom námestí pred kaviarňou sedel dôchodca. Akože fakt od pohľadu dôchodca, ja tipujem aj na 90 rokov a sedel na káve a spieval si. To malo fakt taký echt emočný efekt.

V Diano Marina, konkrétne sa jedná o fotku zmrzliny na stole som hľadal ten správny uhol. Postával tam chlapík, zmrzlinarov kamoš...... neladil mi tam do kompozície, tak reku signor, prégo a gestom som naznačil nech zmizne het. Milý chlapík, bral mi telefón z ruky že nás veľmi rád odfotí 😂 no reku no,no,no ..... foto dželáto - via. Ukazujem znova ma náš stôl a že vyslovene zavadzia. Kus trvalo než pochopil a konečne sa uhol. Milý týpek,popri tom všetkom mi podal ruku a evidentne mu to bolo vtipné rovnako. Ta šme še pobavili.

Tú morov je plán Monaco

Cafè Ariel
https://maps.app.goo.gl/5gaP9H8oXbHxTQZ89

San Giovanni Battista
https://maps.app.goo.gl/AEmnc6Y7b4PXMik49




Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky