Deň 4 / 19.4 / Pompeiana - Riva ligure - Sanremo xkm

Deň 4 / 19.4 / Pompeiana - Riva ligure - Sanremo x km


Spalo sa mi dosť nervózne a od 5:30 som kvalitne "obzúbal": na terasu, k oknu, k pc, k mobilu .... než som sa odhodlal obliecť a preskúmať našu dedinu / mestečko. Prešiel som si staré centrum, uličky až na hornú časť odkiaľ je "bella vista" na všetko. Samozrejme, prikladám fotky.

9:00 - po vybalení základných pakšamentov som zutekal zadovážiť nákup surovín na obed. Je úplne jasné, že mi to trvalo dve hodiny :D keďže som to vzal skratkou do Sanrema a cez vedľajšiu dedinu Terzorio. Jo, čerstvé cestoviny z chladničky (1.29€) k tomu pesto na váhu z pultu (2€) rovná sa parádny obed pre dve osoby. No niesú domáce ako z La Piazza ale mňam.

Poobedné espréso na námestí v multifunkčnej kaviarni a reštike priamo pri kostole. Momentálne je asi jediná funkčná ..... La Piazza. Rodinný podnik, kde sa striedajú pri obsluhe starší a mladší pár. Neopísateľná kľudná atmosféra na tomto úžasnom námestí, sem tam sa tu zastaví skupinka turistov, bikerov a miestni (dedinka je na ceste cyklo a turistickej trasy).

Trattoria Bar Ristorante La Piazza Simar Di Conti
https://maps.app.goo.gl/whDzeFgLeN9AD3RH8

Tu ma jemne triafa, atakuje psychokatastrofický šok. Veru, môj blog Signor Vespa robot tejto sociálnej siete odstraňuje pre opakované porušenie pravidiel komunity. Spomínam si, raz ma upozornil a odstránil moje komentáre pre spam ... sranda, najprv ma notifikáciou vyzval aby som odpovedal na komentáre pod mojím príspevkom a potom upozornenie na soam a ich vymazanie .... bolo to tak niekedy tuším pred polrokom. Teraz proste nič ..... len stop. Aká skandovaná schizofrénia. Jediná možnosť ako toto celé zvrátiť je nesúhlasiť s rozhodnutím a čakať. Deň, týždeň, mesiac ..... a keď to "niekto" neskontroluje osobne, stránka proste zmizne. Nemožnosť sa dovolať absolútne nulová, nikoho to nezaujíma a drvivú väčšinu rieši robot.  Cítim hlavne krivdu, keďže bežne sa mi zobrazujú rôzne podvodné stránky a ...... a to ani nechcem zachádzať k politike. V podstate je pravda, že o nič nejde, život beží ďalej a všetci sme zdraví rovnako ako predtým.

Okolo 15 tej razíme do Riva Ligure, pobrežné najbližšie minimesto. Ono v podstate nebyť tabuliek, ani neviete, že ste mimo. Vlastne pobrežie je tak husto zastavané, že to ani nie je poznať. Dávame foccaciu z malej pekárne, flákačky pobrežím a kúpili sme aj basila. V kvetináči, aby sme si ho postupne oberali do jedla :D Ten to už má veru spočítané, chudák.

Teplomer ukazuje perfektných 23°C, ja som takmer holý, no ľudia sa reálne hýbu aj v bundách :D .... akože, fakt. Dopravu, ľudí a takéto fungovanie ešte samozrejme zhrniem neskôr.

 K večeru si sadám do la Piazzy na jedno espréso a kroisánt a premýšľam, ako ďalej. Známi a rodina mi píšu čo sa deje, či som v poriadku a kde je signor ...... Úplne som tú atmosféru dýchal, takú "dedinskú", ticho, kľud, vtáčiky a zvon. No je fakt, že im to zvoní dosť často.

Dostal som takú neuveriteľnú chuť previezť, tak rezkejšie proste nejak to odfiltrovať celé. Sadol som na 300, zišiel k moru do Riva ligure a odtiaľ do vedlajšej dediny serpentínami naookolo znova k nám na námestie. Cestou som dal parádne fotky na celé okolie a naozaj vypol pri západe slnka ....

Vrátil som sa domov na večeru s energiou a myšlienkou pokračovať ďalej na "osobnom" profile Signora a doplniť všetko na samostatný blog a pridávať paralelne príbehy. Takže od dnes je možné sledovať Signora aj na samostatnej stránke, či tomto profile...

Ďakujem Vám za priazeň, páčiky a dalšie sledovanie .... no a zistil som že môj profil má zakázané zdieľanie a komentovanie čohokoľvek v skupinach na 30 dní. Teda, nehnevajte sa, že budem nejaký odmeraný k Vašim príspevkom :D

Fotky hír

www.signorvespa.eu




Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky