Deň 24 / 13.8 - 486km 🛵

Deň 24 / 13.8 - 486km 🛵 

Venezia 🇮🇹 - Villach 🇦🇹 - Oberhaag 🇦🇹

Ráno som sa veľmi nevyspal. Neskorý návrat do postele a skoré ranné vstávanie mi dali asi 5 hodín spánku. Takže nabaliť a šup ho do najbližšieho obchodu doplniť suveníry. V Conade som strávil asi hodinku a než sa mi všetko podarilo nabaliť bolo 11. Nakúpil som hlavne kávu, ktorá je podstatne lacnejšia ako u nás,milovane sušienky, nejaké limonády, talianské lakocinky a zhodou nahod pani žene aj kabelky značky ktorá už u nás tovar nepredáva. Áno, neuvážene som využil akciu 3+1, teda za 4 kabelky platím len 55€ 😀 Snáď som aspon jedinú trafil do vkusu, ak nie pôjdu na bazoš.
Zázrakom sa mi všetko podarilo nabaliť priamo pred obch. centrom, asi dvaja okoloiduci mi ukázali palec hore 😀 najskôr za odhodlanie sa zbaliť. Ja som už asi spomínal, že som si bral len najnutnejšie minimum oblečenia presne na tento prípad. 

Rozhodol som sa teda nakoniec pre cestu Rakúskom, mal som pôvodne v hlave plán Slovinsko - Maďarsko. No napríklad v takom Štajersku kde sa práve nachádzam som nikdy nebol. Rakúske Alpy ma proste milujú a za odmenu som si už na hraniciach obliekal nepremok. Našťastie vekmi nelialo, ale zato sa poriadne ochladilo. Neskôr v kopcoch sa pridala hmla. Parádna atmosféra a krásne výhľady na všetko okolo. Na tej 125tke to veru na takú horu chvíľu trvá ..... svetelnou rýchlosťou asi 40kmh, ale je čas na tu prírodu okolo.Cestou je hmla, ale úplne hore, sa tá krása otvorí úplne ..... Ponad hmlu je vidno len hory .... Nádhera 

Neskôr podvečer okolo 19 pozriem na Booking a nenachádzam žiadne voľné ubytovanie. Okej, ponúklo mi jeden nocľah niekde na hrade. To som z rozpočtových dôvodov odmietol, a zistil že ubytovaní na súkromí je tu celkom dosť. Teda resp. tabulí ktoré naňho odkazujú. Nakoniec sa mi to podarilo, v penzióne Schusterpeter ...... Nenašli sme veľmi spolocnu reč, moja nemčina ovláda asi tak 10 slov. Hlavne z čias sledovania kreslených The Simpsons a reklám na pro7. Pamätám si Jetz im kino, čo mi dnes voľajako nepomohlo. K tomu aby sa porozumeli dvaja ľudia stačí len ochota, teda dohodli sme núdzovo nocľah (v takej krásnej izbičke, hneď vedľa ranajkovej miestnosti, kde pani domáca skladuje obliečky, uteráky a sú tu aj 3 detské postieľky) Ale paráda, ja som spokojný aj keď wc mám na chodbe ... Bohušu. Ráno ma teda na 8mu čakajú raňajky a uvidíme koľko to vlastne bude stáť 😀 To je jediné čo sme neprebrali, snáď to nebude na hypotéku. Táto lokalita mi až otvorila ústa šéfe, všetko je tu krásne čisté, úhľadne .... domčeky ako z reklamy. Krásne kľukaté cesty brázdia už od skorého rána motorkári...... Perfektné, takmer až dokonalé.

Rano teda napapať a plán je smerovať už priamo domov do Košíc. Akurát ešte nemám jasno, či to bude cez Komárno, alebo okolo Balatonu .....

(posledná foto je hneď z rána, môj výhľad po prebudení)

Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky