Deň 23 / 12.8 - 394km 🛵 15km 🚶

Deň 23 / 12.8 - 394km 🛵 15km 🚶

Lido di Camaiore 🇮🇹 - Pontedera 🇮🇹 - Bologna 🇮🇹 - Venezia 🇮🇹

Ráno som chcel čo najskôr zmiznúť z kempu. Keďže cesta zaberie tak hodinku + fotka v Pise. Teda 6:00 budíček a o 7 som už tlačil Vespu z kempu von. Áno tlačil, pretože v kempe sú dovolenkari a nie každý vstáva o 7mej, teda aspoň to tak z zvyknem robiť nech nepobudím všetkých. Prvá rýchla zastávka v Pise sa celkom podarila, Vespu som pretlačil k bráne a dalej som už nechcel riskovať. Na chvíľu som ešte zbehol k moru sa rozlúčiť.

Next stop: Vespa
Cesta ubehla raz dva a na mieste cinu som o 9:00 takže mám ešte pol hodinku čas. Fotím teda (po opýtaní sa) Vespu priamo pred múzeom. Tesne pred otvorením stretávam Paola, Vespistu z Turína na PXku a momentálne je na výlete po Taliansku. Prezrádza že onedlho sa chystá na Nordkapp. Celé múzeum teda v podstate prejdeme takmer spolu.
Myslím že toto miesto nadchcne nie len fanúšika, ale aj naozaj každého. Okrem hlavnej sály Vespa, tu nájdete aj kúsky Ape, Gilera,Aprilia ...... Vstupné je zadarmo, ideálne je nahlásiť sa na stránke múzea vopred. Kupujem aspoň malý suvenír na pamiatku a končím niekedy o 12tej. Áno, od 9:30 som tam strávil času dosť.

Čo som si uvedomil neskôr, že vlastne prvý krát po dlhej dobe ma zastihol jemný dážď. V Pise, pri odchode začalo kropil, ale keďže som nepremok už nepoužil niekoľko dní - možno naozaj aj 20 😀 ani neviem poriadne kde je. Tak som to dal bez, no jedna situácia mi pripomenula spomaliť . Trošku mi ušlo pred križovatkou na hladkom asfalte predné koleso a uvedomujem si že zub casu síce ešte žije, no vlastnosti sú na hrane životnosti . Teda, opatrne ......

Domov volím cestu smerom na Benátky s umyslom dôjsť co najďalej k Slovinsku. Cesta do Bologne bola krásna, klasické kopečkové Toskánsko. Je neuveriteľné krásne, v podstate takmer celé Taliansko nech sa vyberiete kamkoľvek. Krásne kľukaté cesty, pripomínajúce často cestu Demänovskou dolinou, proste v prostred lesa sa zjaví dedina. Niekedy má domov len 6, niekedy 40. A uprostred nej, sú šípky k ďalším, niekde hore do kopcov na úplný vrchol stráni. Proste .... ach

Všetky väčšie mestá cestou len obchádzam a chcem sa dostať k dnešnému cieľu čo najbližšie. V Mestre pri Benátkach si rezervujem ubytovanie, cez RBNB za 29€ na noc a plánujem teda malú prechádzku po Benátkach. Na ubytovanie prichádzam tesne pred 20tou. Nakoniec z malej prechádzky, bola väčšia a ľahám do postele okolo 0:30 a to ráno plánujem skoro vstávať a vyrazit krížom Slovinskom.

Udalostí k popisu sa neudialo dnes veľa, omnoho viac o zážitkoch napovedia fotky.

* ozaj, v decathlone kupujem tašku na suveníry 😀 ono sa to stále kopí.

Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky