Deň 2 / 17.4 / Bratislava - Lido di Jesolo 681km


Deň 2 / 17.4 / Bratislava - Lido di Jesolo 681km

Hneď z rána udieram kávu s Vespa kamošom a mastím na vopred dohodnutú montáž plexi. Ešte raz ďakujem, za expresné dodanie na poslednú chvíľu, keďže som zvážil jeho nutnosť fakt na poslednu chvíľu. Je to určite poznať, na kakavku tam najnižšie (od serie ma primavera - výbava Touring nízke plexi, predný a zadný nosič) a pomáha to. Rovnako na GTS, kryje pekne hruď, ramená a mne konkrétne tak polovicu helmy. 

Takže horst odporúča ✅

Úloha bola na dnes jasná, presunúť sa čo najďalej k cieľu. Diaľnica je fajn , no naša optimálna cestovná rýchlosť je okolo 100-120, s častejšími zastávkami. Dojazd na GTS keď smaží takmer plné bomby je niekde okolo 200km, tankujem samozrejme už skôr okolo 150. Teda zastávky sú častejšie než klasicky autom a cesta trvá trošku viac než ukazuje gúgle. Ak by som šiel sám, určite volím "skratky" pomimo. 

Niekde za Grazom sa z príjemných 17 začína ochladzovať, keby nemám teorlomer je to hneď poznať podľa zasnežených kopcov okolo diaľnice a to nehovorím o Alpách. Ďalšia nevýhoda diaľnice je že nemôžm fotiť, inakšie vidím niečo - pichnem skúter barz kde a fotím. Takto si musím všetko pamätať. 

11°C a ja nahadzujem ťažké zbrane, vyhrievané rukavice, deku a ďalšiu vrstvu pod bundu. Hneď je to lahoda, lebo 11°c je iných skútrom na diaľnici ako 11°C na káve v meste.

Tesne pred Villachom schádzame do Velden am Wörther See, pretože treba tankovať veľkého na rozdiel medzi 95 na diaľnici (2.09€) a mimo (1.65€) je do auta naozaj rozdiel. Okek, Aygo ma malú nádrž ale robí to úsporu 8€. Takže berieme plnú, buchtu do ruky z lídelu. Takto si predstavujem presne Rakúsko, domčeky ako z pohľadnice, luxusné predajne áut všetko pekne naleštené a čisté. (nekecám fakt tu na oredaj bol McLaren,Aston, AMG všetkých druhov) Nejaká luxusní destinace toto. Na námestí som dostal instantný nápad cvaknúť aspoň jednu poriadnu Rakúsku fotku, pukol som skúter a ladil kompoziciu. Zabudol som na moj sprievod 😂 a auto to vlastne je v takom momente na obtiaž. Ten skúter fakt buchnem bárz kde a fotím..... 

Úsek Travisio - Udine prvý krát prechádzam bez lejaku, takže veľký úspech a vychutnávam kľukatú diaľnicu lemovanú Alpami. Ako, lepšie by to bolo mimo, ale sľub je sľub. To bol môj sprievodnému vozidlu, že to berieme čo najlepšie a najrýchlejšie do cieľa.

Tesne pred zotmením parkujeme pred hotelom My Fair, ktorý pôsobí na 3* fakt luxusne. 45€ 2os s raňajkami je fajn cena, a dokonca najlacnejší nocľah v okolí. Mám pocit že Taliansko podraželo, pamätám časy v Mestre (oredmestie Benátok) dvojka aj za 30€.

Takže podľa mňa najťažší a najdlhší deň za nami, na večeru pravá Italiano pízza a ráno ranný beh na pláži. 😂😂😂 to isto, nadlabnem sa raňajok a hodíme sa aspoň na lehátko k moru.

Jo a ešte som sa modlil, a malo to stúpajúcu tendenciu s ubúdajúcim dojazdomnaj znižoval rýchlosť na 80kmh.
Neodhadol som poslednú benzínku a pri dojazde 20km som už mal celkom obavy, aj keď pri 0km dojazde tam čosi ešte je .....ale podarilo sa. Fakt treba pozerať mapy radšej vopred.

Ranní ptáče dál doskáče, ale ked je zamračené nepofotí východ slunce. Budík na 5:30 mi bol trt platný, tak dávam ranné morže z izby.

Hotel My Fair
+39 0421 578524

Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky