Deň 11 /31.7 - 466km

Deň 11 /31.7 - 466km

Valencia 🇪🇸 - Alicante 🇪🇸 - Puerto rey 🇪🇸

Po rannej malej technickej kontrole, sa potvrdzuje to čo som si myslel už skôr. Predná pneumatika sa pomaly chystá za zadnou, rozhodol som sa ju pracovne nazvať "zub času". Tak uvidíme kam to s nami potiahne, ja verím že domov.

Ráno teda cesta smerovala na okruh "Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo" 😀niet divu že si názov všetci skracujú. Na moje šťastie aj nešťastie sa na okruhu konali 24h cyklo preteky a po dohode som sa mohol dostať až priamo cez boxy na dráhu. V hlave som mal myšlienku fotk Vespy na dráhe, ale to samozrejme pre pretek nebolo možné. Takže som len na okruhu dal "koleno"

Smerom na Alicante, ešte pred Port de la Carrasqueta nadomnou úplne tesne preletelo malé hasičské lietadlo. Neskôr som zistil že záber nemám ani na kamere, pretože mi v tej chvíli došla baterka a než som ju vymenil bolo preč. Požiar bol hneď za kopcom pri ceste, no nebolo ho vidieť už len jemne cítiť v ovzduší. Už sa zdalo že pilot spláchne aj cestu, ale má to evidentne namakané.

Gracias Amigo 
Takže už nie signor ale amigo 😀 Na kruhovom objadze som vpustil pelotón cyklistov, ktorých je tu neskutočné veľa. Obvykle sú cesty tak široké, že maju krajnicu vyhradenú ako cyklistický pruh. Chlapci ďakovali, gracias amiho čo ma potešilo. Kruhový objazdov je tu neskutočné veľa, niekedy sa zdá že dediny sa vzájomne pretekajú kto ich má viac.

Myslel som si že cesta bude dnes nudná, ale nakoniec to bola skvelá jazda. Kopec Port de la Carrasqueta je vyhľadávaný motorkármi z oblasti Alicante a tých tu teda bolo. Perfektný výhľad a krásny asfalt som si užil snáď na hranicu možností. V Alicante som vyliezol až hore na hrad Santa Bárbara Castle, odkiaľ by bol nádherný výhľad. Bol, strážnik ma poslal z hradu na parkovisko dolu a nedal sa zlomiť ani na minútu než si spravím fotku. Že si to mám vyšlapať ako všetci, čo som duševne odmietol. Bolo okolo 15tej a slnko šlo na maximum. Letivosko je to veľmi známe, vyhľadávané a rušné. Takže iba zastávka na plážach a hajde ďalej smerom na Cartagenu. 

Našiel som asi tajn haciendu George-ho Lucasa :) kto má rád SW spozná to hneď.

Prostredie a krajina sa totálne mení, letoviská sú rušné a lemuje ich sieť hotelov, villa parky a iné projekty. Na okrajoch letovísk často nachádzam opustené stanovište jašteričej hliadky. Stačí zájsť len 20-40km do vnútrozemia a miestami je to ako vyprahnutá mesačná krajina. Kaňon ako z westernu priamo v dedine, pod skalami kde sú postavené domy. Niekedy sú to ozaj zmiešané pocity, keď kilometer za obrovským luxusným rančom stoja rozpadnuté, ale stále funkčné obývané farmy. Často sa tu už miestami napriek prostrediu pestuje, akurát ešte neviem čo, sadenice sú prekryté stanmi.

Cartagenu obchádzam, rozhodol som sa to potiahnuť až na hranicu Andalúzie do mestečka Vera a Puerto Rey. (našiel som hotelík za 26€ noc) Neskutočne nádherná cesta od Cala Panizo až po Villaricos. Tak fotogenická, že sa tu môžu natáčať reklamy pre automobilky.

V Puerto Rey ľudia pláž neopúšťajú ani okolo 20tej, skôr naopak prichádzajú. Slnko ešte svieti no už nemá takú silu. Vlny sú ale pre vietor slušné, na stupnici majú silnu strhnúť pánske kraťasy 😀 Videl som to nechtiac na vlastné buľvy, nuž šnúrku treba uzliť na doraz.

Ako bábätko 
Po konzultácii s riadiacim centrom sa ale napriek odhodlaniu dnes nekúpem. Od včera pozorujem na vnutornej strane lakťov dosť podráždenú pokožku, keďže som si celú dobu pot utieral presne tam. K tomu to slnko a na problém zarobeno. Riešenie je teda od rána púdrovať a naozaj nebolo ľahké ten púder identifikovať a kúpiť. Všetko na produktoch je snáď španielsky a ja som precitol len hovorenému slovu 😀 

Vtip na záver 
Stretne sa Slovák a Ír v Španielsku, nie to vlastne nieje vtip, ale parkovisko pred hotelom.

"Circuit Ricardo Tormo" https://www.circuitricardotormo.com

Port de la Carrasqueta

Alicante

Playas de Vera

Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky