Deň 10 /30.7 - 437km

Deň 10 /30.7 - 437km

El Barcelonas 🇪🇸 - Tarragona 🇪🇸 - Valencia 🇪🇸

Ráno som sľúbil niečo ešte kamošovi na poslednú chvíľu zohnať v Barcelone, no bezúspešne. Tak som ešte zapózoval s Vespou na Plaça d'Espanya.

Opúšťam ju so skvelým pocitom, je to miesto kde sa človek naozaj nenudí. Možnosti sú neskutočné od nič nerobenia na plážach, história, nákupy .... proste čokoľvek. Všimol som si už od Francúzska, ľudia tu žijú aj po zotmení. Čo poznáme z dovoleniek, tu to reálne žijú každý deň a doma mi to niekedy aj chýba. Košice sú druhé najväčšie mesto a po 22 Vám okrem McDonald's už nikde nenavaria.

Tarragona
Je pod mrakom a to dnes lahodí jazde.Cestu sem, som si nechtiac hackol trochu diaľnicou. Stacilo sa pomotat v Barcelone a v gúgloch nezaznacit trasu bez diaľnic. Než som sa spamätal už nebolo návratu. Čo som čítal, spoplatnené mytom sú len niektoré úseky, teda malo by to byť v poriadku. Snáď mi žiadna známka nechýbala. Niekto na mňa zatrúbil, a už som premýšľal aké nadávky poznám po španielsky, bola to nakoniec rodinka Talianov a dávali mi palce hore.

Tarragona je krásne mesto, ktoré ma dlhociznu hlavnú promenádu Rambla Nova, ktorá končí utesom a prekrásnym výhľadom na more a pláže. Cvakol som ešte rímske divadlo a hornsa na viadukt: The Ferreres Aqueduct

Cieľ cesty bola na dnes Valenica a popravde cesta mi prišla smutná a opustená, ale aspoň lemovaná hradmi na kopcoch. Nemyslím kvalitu, ta je na moje počudovanie veľmi dobrá. Skôr prostredie, myslím že voľakedy pred diaľnicou toto bola hlavná tepna a keď sa ruch presunul život okolo cesty ustál. Často opustené hotely, benzínky ktoré niekedy fungovali na oboch stranách cesty l, fungujú už len an jednej. Pri ceste, booi zas stoličky a nechápal som na čo. Na jednej z nich sedela deva, ale asi som sa zapozeral pri prepočítavaní na to čo vidím dlhšie a vyplazila jazyk. Tak som to uzavrel, že to bola prerastená jašterica a nič nieje na prvý pohľad také ako sa zdá.

Valencia
Vygóglil som kemp s bazénom a užil si v nom zas do záverečnej. Prišiel som totiž o 19tej a bazén sa zatváral o 20tej. Teda stan postavený, okúpaný a ide sa na nočný to život.

Ako prvé ma úplne odrovnal: Ciudad de las Artes y las Ciencias / teda Mesto umenia a vied. Niečo tak veľkolepé sa naozaj nevidí. Úplne naj boo nápad zapracovať na tú vodu okolo celého komplexu člnky a vodné bicykle.
Mesto bolo plné a obchody ešte otvorené aj v čase keď som odchádzal po 23. Rodiny s deťmi ktoré sa naháňajú na veľkom námestí Plaça de la Reina. Pamiatky teda pofotené, ráno ešte pôjdem dať koleno a pretek na Circuit Ricardo Tormo. 

Život v kempe je zvláštny, sú tu rodiny ktoré tu asi žijú celoročne. Niektoré karavany tu sú upravené ako letné sídla, ale je tu aj žena s troma takmer teenagermi a všimol som si že noc prespali v aute, najskôr sa pohádali s mužom lebo ten spal v stane. No jo, už to nieje 3* kemp ako v Arles a Španielsko ma evidentné aj temné stránky.

Valenciu hodnotím ako nádherné mesto, ktoré sa určite oplatí navštíviť.

(pridávam ešte jednu extra fotku, to keď mi cesta pripomenula aby som dodržiaval pitný režim 😀 )

Tarragona

The Ferreres Aqueduct
+34 675 85 37 22

Valencia


Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky