Deň 10 / 25.4 / Castellaro

Deň 10 / 25.4 / Castellaro

Anniversario della liberazione d'Italia

Dnes je sviatok a dávame to 50:50
8:00 v La Piazza espréso a do 12 striedavo práca a poriadok. Skvelý názov pre seriál, nie 😂

Okej, takže druhé espréso dávame v La Piazza spoločne na obed a na veľké prekvapenie na námestí sú na stoloch citróny. Akože regulérne zozbierané zo záhrady. Tu to je asi nejaké pravidlo, tie sú fakt takmer v každej záhrade. Mandarinky trochu pomenej, je to mega, že niečo také si odtrhnete zo stromu vo vlastnej záhrade. 

Má to taký wow efekt a hneď ladím Vespu na kamenné námestie fotiť. Stefano mi hrozí prstom, že tu nemôžem parkovať a než sa vykoktám taliansky pochopí, že ááá solo foto ... Okej, okej my friend. Mám ho rád, vozí sa na Alfa Romeo Stelvio 😁 a trénujem, ako vysloviť prosbu o zvezenie serpentínami.

Slunco pečie a razíme na prieskum vedľajšej dediny kopcom. Skratka, ako inak. Na mape v kopcoch nachádzam kostol / mini kláštor Sanctuary of Our Lady of Lampedusa. Vedľajšie Castellaro je taktiež krásna dedina na kopečku, ale ich chiesa je nižšia. Hádžem pózu a značím našu villaggio.

Našu dedinku hodnotím fakt ako jednu z naj v okolí, keďže pozdĺž pobrežia vedie diaľnica a v našom kopci sa stráca v tuneli. Vedľajšie majú tunel popod .....

Pri kláštore stretáme len pár turistov a pri odchode Suzuki Jimny cabrio a Jeep Wrangler cabrio. Prechádzajú podjazdom cez kostol, niekam do kopcov.

Poobedie kávičkujeme pri mori a pani ženu nechávam na la spiaggia. V sezóne platené lehátka sú free, tak volíme oddych po svojom. 

Po dvoch hoďkách jazdy pobrežím sa vraciam pre moju donnu. Odovzdal som pláži manželku a vyzdvihujem ráčika 😁 Nezdá sa, slnko má svoju silu a evidentne za dve hodky pripečie aj pri 19 stupňoch. Mňa našťastie chytá do hneda a doma v zrkadle pozorujem jemné náznaky Taliana.

Poučenie: čo sa stane na pláži, neostane na pláži 😂 to nieje Vegas.

Dnes teda žiadne bujaré vyčíňanie, pokľudný polo-pracovný deň.


Sanctuary of Our Lady of Lampedusa























Komentáre

Zverejnenie komentára

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky