Vespa zraz Poľsko 534km 7-9.10 2022

Vespa zraz Poľsko 7-9.10 534km

▶️Košice - SNV - Vrbov - T. Lomnica - Zdiar - Nowy targ - Mszana Dolna
◀️ Mszana Dolna - Niedzica - Červený Kláštor - SL - Košice

Reprezentácia 🛵

Medzinárodná Vespa párty, na ktorej sme sa zúčastnili premiérovo v roku 2021 prvý krát. Takže tenkrát podruhé .......

Ešte tesne pred výjazdom okolo 12tej som si nebol istý, ktorú trasu zvolím. So stredo-západnou časťou Vespa Slovensko sme sa mali stretnúť až na mieste činu. V podstate sme mali obísť Vysoké Tatry z dvoch strán a stretnúť sa nad nimi. Zvolil som teda Ždiar tam a Ľubovňu späť, že cvaknem Tatry, lebo počasie je úplne perfektné slnečné.

Beriem si len ruksak na rôzne vrstvy oblečenia, ktoré nakoniec ani nepotrebujem. Slnko pečie a tretiu vrstvu termotrička a gatí nakoniec nebude treba. Tatry boli pod mrakom, tak sa podarilo len málo fotiek v Ždiari. Na miesto činu prichádzam okolo 16tej (ako vždy foto-pauzy si berú časovú daň).
Chlapci dorazia trochu neskôr a dostane sa nám veľkolepé privítanie + večera. Slávna päťka, to sme my v jednej izbe na výlete 😃. Večerný program, ktorý zabezpečili organizátori je perfektný, zabavili sme sa, pojedli sme a áno došlo k situácii, ktorá je skutočne raritná. Sľúbil som, že si na to Maroko pripijeme, čo sa v skutočnosti aj stalo, a ako nepič som si čvrnkol loveckého majstra. No a v zábavnej hre naša skupinka vyhrala zhodou náhod basu piva, samozrejme sme sa rozdelili s každým.

Sobota
Raňajky na ubytovaní (chata kde sa akcia konala) boli perfektné, no vstávanie pre niekoľko členov bolo ťažšie 😃 Okolo 10tej sme všetci spoločne vyrazili na výjazd do múzea - skanzenu, ktorý bol naozaj perfektný. Pre nie poľsky hovoriaceho je možnosť stiahnuť aplikáciu a nechať sa sprevádzať po areáli, a to vrátane bezplatnej wifi. Cestou sme celá skupina, asi 40 mašiniek, dali pauzu priamo v Rabka Zdroj na malom námestí pri slonej fontáne. Keďže sme mali dlhšiu premlku medzi raňajkami a obedom, na neskorší obed o 16tej sme sa vrhli hneď. Večerný kvíz a grilovačka dopadla úplne skvele a vďaka kvízovej otázke o najazdených kilometroch za sezónu som si uvedomil, že ťahám niečo cez 14.000 kilometrov za rok 2022 (na malej Vespe). Večerný izbový koncert kolegov som si užil z prvej rady, hudobné trombónové trio 😃. Nuž, aj tento typ zážitkov k takejto akcií proste patrí.

Nedeľa
Ráno sme sa najedli, rozlúčili s poľskými priateľmi a slovenská časť sa po pár kilometroch taktiež rozdelila na stredozápad a východ, teda mňa. Ťahám to smerom na Niedzicu a Pieniny, kde za síce chladnejšieho počasia, ale za sprievodu slnka teším z jazdy. Valí to úplne skvele, fotím úžasnú farebnú krásnu jesennú prírodu .......

Na jednej takejto foto odbočke, tu v tráve míňam voľajakú čiernu gumu. Ešte si vravím, aký onen vyhodí bordel len tak na lúku.... no nakoniec to kábel veru nebol, takže na potulkách veru pozor 🐍(foto)

Domov prichádzam tesne po 14tej a smerujem rovno na pomyselné cvičisko, kde nádejnému budúcemu skútristovi ukazujem, ako ten skúter vlastne ovládať a čo je to vlastne zač. Veru, je to už nejaká doba, keď som takto ja začínal ....

Ďakujem za skvelo pripravenú akciu klubu a organizátorom Vespa Club Małopolska Black Sheep scooter club Vespa Lejdis Team , ako aj chlapcom zo Slovenského Vespa Klubu Vespa Klub Slovakia a verím, že sa čoskoro vidíme zas 🛵

Fountain with elephants
+48 18 269 20 00
https://maps.app.goo.gl/LP5Y6G3XESGQXfo9A

Muzeum - Orawski Park Etnograficzny w Zubrzycy Górnej
+48 18 285 27 09
https://maps.app.goo.gl/dgGTEyLrShQzqQVDA

OSR Słoneczny
+48 18 331 16 60
https://maps.app.goo.gl/sgsAnQPNGunETBMNA


Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky