Deň 6 248km 27.7.2021

Day 6/15

248km

Landwasser viadukt 🇨🇭 - Oberalp Pass 🇨🇭 - Furka Pass 🇨🇭 - Zermatt 🇨🇭
Ranný Rossi

Tak veru, ranná rosa je samozrejmosť a balenie mokrého stanu už taký rituál.
Žemľa a 100g šunky za cenu obedového menu doma 😃 ma prebralo k životu. Rýchla sms domov, že fungujem, znova vďaka EÚ za roaming bez obmedzení.
Nepremok obliekam až na Oberalp-e, krásna scenéria ale náladu nepokazí. Krásna cesta súbežne s traťou / po chvíľke dumania som pochopil, že sa jedná o zubačko-vlak. Glacier express a prvý krát "ľutujem", že som na malom drakovi. 
Na pauze sa ma Francúz pýta, či som skutočne zo Slovenska došiel až sem po vlastných, reku hej. Nechápavo krúti hlavou 😃

Protřepat, nemíchat

Pokračujem smer Furka Pass a Goldfinger ma určite v gatiach. Fanúšik porozumel 😃. Do Furka Pass som sa prvý krát zamiloval  vďaka agentovi 007 a Connery-mu. Cestu lemuje divoká azúrová rieka. Ten výhľad ! Hmmm-kám si bondovku, chvíľu mi trvalo než som pochopil, že do pozadia mi skutočne hraje z pametnej tabule osadenej na počesť 007.
Veľa sa toho nezmenilo, Švajčiarsko je stále "chudobná" krajina - zvodidlá na Furka stále nemajú 😃 pocit cesty bez zábrany z vespy umocňuje ten správny efekt dobrodružstva.
Zermatt - mesto budúcnosti

Chystám sa tu nocovať deň alebo dva. Proste ja ten Matterhorn musím vidieť. Podľa literatúry najkrajší vrch sveta. Stan rozkladám v dedinke menom Tasch, predposledná dedina na úseku cesty. Priamo do Zermatt-u môže len elektromobil, mesto budúcnosti. Vybehnem ešte podvečer do Zermatt-u, 1 zastávka vlakom 15€(obojsmerne), ale kvalita a počet spojov na vysokej úrovni (každých 15min). Ten obrovský šuter Matterhorn (monte Cervino 🇮🇹) je zahalený mrakmi. Aj zajtra je deň, v kempe zisťujem, že mám najlepší ⛺ sveta - vybavený s Wifi 😃 v tomto kempe porozumeli potrebám zákazníka a wifi je vďaka viacerým anténam takmer všade. Pohodlne vybavujem komunikáciu s domovom  a sťahujem offline turistické mapy. 

Čo keď ráno bude pekne...

Glacier Express" https://www.glacierexpress.ch/en/

Camping Alphubel

+https://maps.app.goo.gl/NZeb1qSmg1vtCapw9








Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky