Day 7/7 27.4.2022 415km

 Balatonszárszó - Budapest - Gyöngyös - Kosice


Balatón ešte zíva prázdnotou, žiaden turistický ruch - tak prázdno som to tu ešte nezažil. Je to vlastne výhoda výletu mimo sezóny - nie je problém si fotiť zábery bez ľudí, no treba počítať s obmedzeným množstvom služieb. Nájsť otvorenú reštauráciu či bufet potrvá trochu dlhšie než v sezóne. Plánujem cestou do Pešti zastávku v parku a zámku Brunszvik Castle, ktorý podľa fotiek na googli vyzerá nádherne. Hej, taká klasika, dôjdem na parkovisko a začne pršať. Prechádzka dažďom teda padla a nakoniec som sa rozhodol, že sem raz prídem aj s mojou Signorinou.

Maďarská rovina a volanie divočiny ma doviedla priamo ku kráľovi burgrov na predmestí. Predsavzal som si, že sa tentokrát v Budapesti nestratím a dám to bez navigácie ......  ok, konečne asi tenkrát poprvé som to trafil pod Budatín. Foto styling celý štastný, že som trafil a tam som aj skončil 

Ďalší stop, pre mňa emočne hodnotný s pripomienkou detských čias môjho hrdinu. Carlo Pedersoli je chlapík, ktorý vyriešil vždy všetko dohovorom klamem, každý predsa vie, že vysvetľoval štýlom bum-buch. Teda k tejto soche som si musel pomôcť navigáciou, je pri menšom obchodnom centre. Legendárnu kaviareň New York café však vynechávam, taktiež ju mám na "to do" liste, no raz ju určite musím navštíviť.

Takže Pešt znova prekonaná v zdraví, neviem prečo, ale je to jedna metropola, kde mám z dopravy takú väčšiu obavu ako inde. Hajde najkratšou a najrýchlejšie cestou priamo na Miskolc a Košice, ktorá viedla skratkou cez Gyöngyös a olovrant v McDonalde. Na tejto trase som spanikáril, pretože sa mi pokazil skúter, proste nešiel. Po rôznych myšlienkach od scény ako tlačím skúter niekde z Maďarska až domov, až po to ako ho hodím do jarku a budem stopovať, mi kýchnutie vysvetlilo všetko. Ten pocit keď si na motorke v open jet helme kýchneš, no kto jazdí chápe - je to síce lepšie ako v klasickej, kde si opľuješ totálne všetko. Pointa je teda jednoduchá, protivietor tak lahodný, že vespík to sotva vytiahol na 80 rovinou čo sa celkom aj stupňovalo až po Miskolc, kde nastal rádiový kľud. Domka podvečer ma vítal dav fanúšikov - signorina a môj brat Proste mat skvelý fanklub je perfektné. Klasická záverečná fotka na Alžbetinej v Košiciach v pozadí s Dómom sv. Alžbety.

Takže misia SloVespa 2022 bola úspešne ukončená, bol to parádny úlet a ochutnávka leta.

(1) https://goo.gl/maps/NjQKasoeV77GwqLh6

(2) https://goo.gl/maps/erD8yfVtqKy3djsh9

(3) https://goo.gl/maps/Cz5ZR7V4yswBwna27












Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky