Day 3/6 23.4.2022 134km

 Zambartija (Umag) - Portoroz - 

Piran - Zambartija 


Lost in ...

Budíček na frajera o 6:00 nech na stretnutie prídem včas. Teda ranný styling telesnej schránky a raňajky v pekárni (Umag), a ako tak pozerám chcelo by to naleštiť stroj, cez tie muchy a bordel ho nie je ani vidno. Cestou som ešte stihol Sipar*.

Snáď niekde v Portoroži nájdem vapku kvôli € a nie "chorvátskym zvieratkám". Cestu mám v hlave, teda si ani nedávam navigáciu do slúchadka, prejdem hravo hraničnú kontrolu .... a perem to na Portorož. Po nejakej chvíli si uvedomím, že nevidím more, čo by som aj mal. Pozriem gúgle, fajne v Slovinsku som správne, no netrafil som dobrý hraničný prechod - miesto Sečovlje som zliezol v Dragonja, takže som sa vlastne ocitol v mieste plánovanej spoločnej jazdy v kopcoch nad Portorožom. Skratka padla vhod a určite doporučujem kopečky ponad Izolu a Koper (je to známa vínna oblasť).

Končene som našiel vapku (vďaka gúgl). Z mojej 5€ papierovky som chcel vykúzliť mince a našťastie tam automat bol. Ehm .... pozerám čo mi to...žetóny okej, použil som dva a 10 minút som čakal na niekoho umyvachtivého, komu ich predám.

SloVespa 2022

Na stretko som dorazil okolo 10:30 a osy sa už zlietavali v plnom prúde. Značky z Rakúska, Talianska, Chorvátska, Maďarska ..... naozaj ako v úli. 400, toľko nás približne bolo. Čas na obzerance bol približne do 12:20, to som všetky vespa mašinky prezrel snáď 5x ...Na jazdu Vespáci z prvých rád už dávno vyrazili do sprievodu, kým posledné rady ešte len zapínali helmy a dofajčievali cigarety. Kolóna bola ozaj obrovská a pútala pozornosť všade,  dávam link aspoň na krátke videá - tažko tú atmosféru popísať slovami.

Spoločný výjazd bol k vínnej fontáne v kopcoch Marezige*. Tolerancia v Slovinsku na alkohol je, ale ja ako nepijan som len ochutnával atmosféru.

Jazda bola parádna, policajný sprievod ... peckový zvuk 2taktov a tá jedinečná aróma. Po návrate v rámci rozchodu som si odbehol do Piranu na zmrzlinu. Hladoši sa zleteli na večeru o 18tej a viac ako 400 ľudí znamenalo boj o to najlepšie, čo na stoloch bolo. Na večernom programe bol asi pre každého top moment tombola a každý chcel odísť na hlavnej cene - novučičkej Primavere 125 75 edition. Konečne som stretol aj Slovenských chlapcov, tak sme dali reč o pocitoch zo stretka a na večernej párty som spoznal ľudí z klubu mestečka Santarcangelo di Romagna, kde sa raz určite zastavím. Top cenu v tombole som bohužiaľ nevyhral, a tak problém ako ju dostanem domov odpadá

Okolo 23 sa lúčim s novými kamarátmi, na nedeľu plánujem výlet a dostávam aj pár tipov.

Ďakujem slovinský chlapci, bola to moja prvá veľká zahraničná Vespa párty a určite nie posledná, aj keď na akciách tohto tipu sa viac stretáva s priateľmi ako jazdí, ale to k tomu patrí.

*Sipar Archaeological Site

https://goo.gl/maps/s81HjFdE4vxJwbCK9

*Marezige

https://g.page/vinska-fontana-marezige?share

*Piran

https://goo.gl/maps/Feor8uHVeGzZUQPU7

Program: Saturday, 23rd

9:00 – 12:00 Check-in, welcome drink and socializing (Bungalow)

12:00 – 16:00 Round trip, views and tastes of the area

17:00 – 18:00 Gathering at the main location (Monfort)

18:00 – 20:00 Dinner, awards ceremony

20:00 – 24:00 Vespa Rock’n’Roll party

Krátke shoty:

https://youtu.be/_CavEE3TfJY

https://youtu.be/QssdS8t-heI

https://youtu.be/chi1aVu8_OU

https://youtu.be/yeWAWq3-CtM

Thank you to the @vespaklubslovenija for the great program and organization




























Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky