Deň 15 673km 5.8.2021

 Maribor 🇸🇮 - Ptuj 🇸🇮 - Komarno 🇸🇰 - Kosice 🇸🇰

Deň 15/15 *673km z 4673km 

 🌧️💨⛈️🌪️

Na doraz

Predpoveď vyšla na 100%, statočne leje. Razím z Holuba o 9:30, veci mám zbalené vodeodolne, seba do nepremoku a volím čo najefektívnejšiu trasu smerom domov cez divoké rovinaté Maďarsko. Hneď z rána je to ťažké, plexi nestíham utierať z oboch strán. Bordel z cesty sa statočne lepí, prechádzam mestečko Ptuj (mimochodom vo Februári sa tu koná veľmi špecificky karneval, "Kurentovanje"  ) smerom na hranice a čo najkratšou cestou do Komárna (volím radšej túto trasu, ako pôvodnú okolo Balatonu a Budapešť). Nemá to zmysel a som rozhodnutý to dotiahnuť na šupu. Hraničný prechod SL/HU som prešiel bez akejkoľvek kontroly (je ale pravda, že to bolo niekde medzi dedinami) Maďarsko mi ubieha celkom pomaly, na benzínkach veľmi nepokeckáme, lebo maďarsky viem ešte horsie ako taliansky a nemecky 😃 V Komárne na hraniciach je menší rad, ha naši kontrolujú, a keď sa dostávam na rad, tak len mávnu rukou. No nič, keby vedeli odkiaľ idem nestačilo by mi ani 10 testov a 10 očkovaní 😃

V Komárne na Slovnaftke stretávam skútrikárov, ktorí sa vracajú z výletu spod Tatier, zdieľame spoločné nadšenie pre počasie.

Nepremokavé rukavice mám dávno mokré, ale oblečenie ešte drží, no keďže neprepustí smerom dnu, neprepusti ani von. Vo Veľkom Krtíši na benzínke robím kvalitný striptíz a prezliekam si veci za suché. Šupnem megahotdog a valím domov. Niekde za Rožňavou mi trúbením niekto pripomenie, že som na Slovensku a tu sa predsa jazda na rovine 90tkou nenosí a mám uhnúť niekam do jarku asi. Do Košíc prichádzam niekedy okolo 21:30 a s radosťou si zakričím a víťazoslávne si robím fotku v centre.  

673km za 10 hodín cesty ..... 

Doma vybalím všetky suveníry a nechápem, kde som to všetko zbalil. Takže nejak sa to so šťastím celé podarilo, je na čase vziať do ruky mapu a plánovať ďalšiu expedíciu. Jemne snívam o ceste na Gibraltár ....... ale nieje to už ďaleko ?












Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky