Deň 14 408km 4.8.2021

 Vittorio Veneto 🇮🇹 - San Boldo 🇮🇹 - Lake bled 🇸🇮 - Maribor 🇸🇮

Deň 14/15 *408km

Leonardo

Ráno ma celá rodinka vyprevádzala na cestu, mali netradičného domáceho maznáčika Leonarda .. smer Passo San Boldo. Tento európsky unikát už poznám (raz som tu bol na veľkej moto), ale na tej Vespe má posádka naozaj viac času na obdiv toho všetkého.

San Boldo tvorí 5 tunelov, v ktorých je 180° otočka - tento priesmyk bol postavený v roku 1918 za rekordných 100 dní.

Denné zásoby kupujem v mestečku Revine v malej pekárničke: Panificio Grava di Poloni Livio, kde mi majiteľ lámavou angličtinou porozprával históriu rodiny. Kde remeslo tradujú od roku 1913 (hrdo ukazuje dekrét k oprávneniu).

Smerom na Slovinsko v dedinke Cordignano som neprehliadol miestneho Vespa machra. S radosťou mi ukázal dielňu, jeho hotové aj rozpracované projekty, a dohodli sme sa že sa vidíme niekde na zraze.

Na mokro

Tesne pred vstupom do Álp na hranicu Talianska a Slovinska merčím tie čierne mračná, ktoré znamenajú len jedno, koniec dovolenky a nepremok.

Balím všetky suveníry do igelitiek a zabezpečujem proti dažďu. Nepremok plní svoju úlohu skvele, no cesta je mokrá, sklo hmlí, ide to pomaly. Okolo 16tej prekračujem hranice a smerujem k jazeru Bled, kde našťastie na 5 minút prestalo liať, a tak robím pár fotiek. Na foto pníku fotím dve chichotajúce sa panie, ktoré na výmenu následne fotia mňa. Dávam si obed v McDonalds 😃 a zvažujem ako ďalej, pôvodne som chcel pri Blede ostať, túto časť Slovinska ale už mám trochu preskúmanú

a vzhľadom na tragickú predpoveď počasia sa rozhodujem pokračovať čo najďalej smerom k Maďarsku. Keďže už nemám cestou žiadne dôležité body k videniu, aj sa tak trochu teším domov. Potiahol som to až k mestečku Zgornja Polskava, kde som si našiel nocľah u Holuba 😃 áno Gostisce Golob, na moje prekvapenie ma ubytovala milá starká a nie holub, s ktorou sme si pre jazykovú bariéru príliš nepokeckali, keďže ja nemecky neviem. Večer som začal zvažovať, že to zajtra dám domov na šupu. Ostáva zdolať asi 650km .....















Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky