Deň 12 306km 2.8.2021

 Deň 12/15  *306km

Sanremo 🇮🇹 - Savona 🇮🇹 - Genova 🇮🇹 -  Piacenza 🇮🇹

plán sa trochu zmenil

Dilema

Je pondelok 2.8. Na raňajkách v malom hotelíku Capri v Dino Marina som sa dlho rozhodoval kadiaľ ďalej. Či to potiahnem popod Alpy, alebo po pobreží - užiť si slnko čo to dá. Vyhralo slunco, teda potiahnúť to čo najďalej pobrežím smerom až na Janov - Veronu - Slovinsko.

Z hotelíku ma vyprevadil majiteľ, ktorého zaujímalo kam ešte smerujem, taktiež fanúšik klanu.

Dovolenka pokračuje

Cesta lemovaná plážami a útesmi je prenádherná, sám seba by som charakterizoval "furt len stojím a fotím". Miestne malé pekárničky ma živia takmer celý deň, kávička, foccacia a vitamín D. Cesta pobrežím ponúka dokonalý vyhlaď na prístavy, neuveriteľne obrovské a nekonečné. História sa mieša. Na križovatkách som skutočný talian, mám okolo seba zhluk skutríkov a motorkárov - ktorí sa počas cesty mestom odpájajú a pripájajú. Sem tam mi niekto ukáže palec hore a hodíme rýchlo počas červenej reč.

Je čas opustiť more, smerujem krížom cez vrchy na Piacenzu. V horách trochu preháňa, a tak na kraťasy dávam nepremok, ale je to ako cesta národným parkom. Úzke cesty lesmi, často opustené poloprázdne dedinky. Uprostred jednej navštevujem rodinný obchod Funghi Alta Val Trebbia S.r.l. S rodinou, ktorá sa venuje predajom húb, som sa dorozumel Slovensko-Taliansky. Z obrovských vriec kupujem domov za trošku hríbov, ktoré končia v kapustnici na Vianoce. Nakoniec to potiahnem ešte trošku ďalej do Cremony - ubytovať ma príde fanúšik na "šesťdňovej".

















Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky