Deň 7-8 19km 28-29.7.2021

 Day 7 & 8/15

19km 🚶‍♂️

Idzem - nejdzem ?

O 3 ráno ,kua zima. Deklarovaná komfortná teplota spacáku 10°C nefunguje 😃  Vrstvím sa. Budík na 6:00 teraz nezobudil celý kemp , premyslene som si ho stúpol do spacáku. Konečne neprší , balím veci utekám na vlak - počasie vyzerá vekmi nádejne. Z Tasch (kemping) sa zveziem jednu zastávku do Zermatt-u. Matterhorn je čiastočne odhalený , a tak pri stanici lanovky Váham čo ďalej - predpoveď počasia veští na zajtra totálne jasno a 27°C. Banda španielskych horolezcov to rieši taktiež a nakoniec sa rozpustia slovami "sí jú  túmorou" Okej , risk je zisk a nechávam to na ďalší deň. Človek by to aj otočil hore aj 5x - no cena lanovky 119€ (cca 1/2 celého rozpočtu na benzín) je dosť. Vraciam sa do kempu , konečne neprší a tak suším veci - niečo ako potápač po sezóne 😃 , vybavujem v sušiarni pri zásuvke náležitosti na ntb. potulujem sa a oddychujem.

Srdce turistu

Budil som sa snáď každú hodinu,tréma,nervozita a klamlivá reklama výrobcu (komfortná teplota 10C) mi nedala späť. 

6:00 vystrčím hlavu a je to TU! LETO vitaj. Rýchle balenie, odchod do Zermattu. 

Cieľ:Matterhorn glacier paradise 3883m.n.m sa delí na 3 úseky. V prvom stretávam milú pani v rokoch(over 70)Švajčiarka pôvodom žijúca v USA(aktívna horolezkyňa) , ktorá mi vysvetlila že dnes bezoblačno totálne prvý deň v 2021. Lanovka vedúca ponad ľadovec dáva pocit jedinečnosti miesta. Na samotnom vrchole dostávam myšlienku výšlapu na neďaleký Breithorn 4164/ rozum velí nie. Verím že tí ľudia poviazaný v mačkách vedia prečo sú vybavený.

Neuveriteľno

Viac povedia fotky a súhrn: viditeľno je všetko , 360 ° panoráma otvára viac ako 38 štvôr-tisícoviek a 14 ľadovcov vo Francúzsku, Taliansku a Švajčiarsku. Lyžuje sa tu 365 dní v roku , veziem sa do strediska nižšie Trockner steg a odtiaľ sa vydávam pešo priamo popod Matterhorn. Robím fotku po ktorej túžim od kedy poznám toblerone , sadnem si a proste sedím a nechápem. Kus šutru ktorý má neuveriteľne emočnú silu. Dávam trasu na Schwarzsee odkiaľ je najpopulárnejší vyhlaď na ten ikonicky šutrák... do kempu sa vraciam strhaný , nos mám spečený jak 👺 - chlapi sa predsa nemažú!

PS: dalo to zabrať vychytať sa na online kamere 📷 našli ste ma ? (foto v komente)











Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky