Deň 5 162km 26.7.2021

Day 5/15 162km

Coldrano 🇮🇹 - Passo Dello Stelvio 🇮🇹 - Umbrail Pass 🇨🇭 - Fluela Pass 🇨🇭 - Landwasser viadukt 🇨🇭

Deň "S"

Totálne prvá automatická myšlienka mi otvorila oči a druhá ich prilepila na okno.
Oh!nevyzerá to dobre,opar,hmlisto,mokro.Po raňajkách má majiteľ ubezpečil,že hore bude pekne a mne to dodalo vieru v úspech.Naloženo a hybaj ho smer vytúžené Stelvio.  
O 30 minút neskôr,keď som zbadal ako mi slunco jemne žhaví pleť,som začal veriť.
Pod Stelviom som volal domov v totálnej eufórii,že je to tu a konečne sa ukázal aj dlho nevidený oskar.

Peckujem to hore šialených 40 ,púšťam asi všetkých zdvorilo pred seba okrem cyklo-elasťákov. 
2758 n.m.

Buuum,je to tu - absolútne šialená vlna emócií, try slzy. Dýcham tu neskutočnú panorámu, jemný opar nie a nie úplne ukázať toho bájneho cestného hada.Jemný výšľap na kopeček (Rifugio Garibaldi) - cíp hranice,prvý krát som položil ruku do Švajcu.Po pol hodine čakania sa konečne hadík odhalil.Dav motoriek a áut všeho druhu sa chrlí, ja to tu opúšťam.Je jemne okolo obeda a smerujem do 🇨🇭 nakoniec cez Ubmrail pass.Troška edukácie historických pamiatok (zákopov a bunkrov) z čias WWI. Hneď za hranicou 🇨🇭 vidím mega Tigra,našťastie sa ukázalo,že je to exoticky sfarbená krava. Umbrail je krásny,eufória vo vysokom štádiu až tak,že na striedačku sa obliekam,vyzliekam 3x prehánky.▶️Fluela Pass▶️Davos▶️Landwasser Viaduct.

Niekde za Davosom zisťujem,že to podľa pôvodne plánu cez Furka pod Zermatt určite nestíham,našiel som teda kemp pár minút od viaduktu.

Väčší Telgárt.Rýchlo hľadám najlepšie miesto na fotky (je to perfektne značené)tak s prehľadom fotím a švihám do kempu.Zas sa ženie čierno.Bleskovo za 18 min stan rozložený,stihol som to tesne pred lejakom. V kempe je početná komunita stálych karavanistov,v reštiko-bare som nepokecal angličtina 0b .Tak trochu ma desia nad kempom natiahnuté stĺpy a vysoké vedenie,prinajhorsšom získam superschopnost😃 a vespa bude elektro. Zajtra bude prísť prvá 4-tisícovka v živote.


















Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky