Deň 4 315 km 25.7.2021

 Day 4/15

Grossglockner 🇦🇹 - Passo Giovo 🇮🇹 - Timmelsjoch / Passo Rombo 🇦🇹/🇮🇹 -  Coldrano 🇮🇹

315 km

Jedno z najúžasnejších rán, aké môže vyznávač moto a turistiky mať. Budíček priamo v 2140 mnm .... Vyzerá to sľubne , rýchle balenie , raňajky a šup ho pod Grossglockner. 

Rakúšania už odpratávali nánosy kamenia z cesty , kalap dolu - to sú služby/ aj keď za tých 28€ vstupenky na cestu je to pochopiteľné.

Opäť nič , bájny najvyšší vrch Rakúska v nedohľadne .... Poďme ho, teda smer Timmelsjorch alias Passo Rombo, až plánovane do kempu pod Stelvio , miesto na ktoré som sa tešil najviac. 

Timmelsjoch na 50%

Po vstupe do Talianska obliekam nepremok. Opar a hmla síce pridáva atmosféru, ale výhľad nie.Cesta je úžasná ,krajinky ,kopečky , pamiatky od čias rimanov, až po pevnosti z 1.sv. vojny. Z Talianskej strany som si to užil na plno,lejak mi už nevadí, akurát ma spomaľuje. Samotný vrchol je ako porno cez zarosené okuliare. Vieš, že je to tam skvelé,ale nič nevidíš. Výhľad na Rakúsku stranu asi tak na meter. Fotky , nadávky 😃 a ide sa smer Stelvio.

Táto časť Talianska, Južné Tirolsko, je naozaj špecifická. Hory a vinice , všetko dvojjazyčne IT/AT. Merano , krásna panoráma mesta a rýchle fotky. Nestíham , je podvečer, do kempu pod Stelviom ešte ďaleko , mokrý vo vlastnej šťave uvarený z nepremoku.

V Coldrane, okolo 19:30, asi hodinku od cieľa to po zhodnotení situácie vzdávam. Aj keď konečne prestalo padať , komplet mokrý zvonku aj zvnútra som našiel malý hotel (39€ s raňajkami) Trocha debaty s majiteľom Taliansko/Anglicky , nechápal na čom som prišiel 😃 a zhodlotil to len "Mamma mia". Ponúkol mi jeho garáž , kde som si rozložil všetky veci na preschnutie. 

Timmelsjoch vs Ja  1:0 🌫️

Grossglockner vs Ja  1:0 🌫️

Predpoveď ďalej na zajtra radšej ani nesledujem.

Dažďu a mrakom zajtra nakopem prdel 💪....

Timmelsjoch

https://maps.app.goo.gl/SjxAitJ3tkkCHLGz8

Merano

https://maps.app.goo.gl/iwYWB5uS3pdZAD7j7











Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky