Deň 10 327km 31.7.2021

Deň 10/15  *327km 🏆

Monestier de Clermont 🇫🇷 - Sisteron 🇫🇷 - St Tropez 🇫🇷  

Nabudené ráno

Ľadová sprcha a dvojité espresso,v balení stanu som už majster Jedi.Plán je jasný,bez zastávok šľahať na slunco čo najkratšou cestou.Kľukatice,políčka a malebné dedinky -konečne to práve Francúzsko-ten krát poprvé.Cestou zaujalo krásne mestečko  a hrad Sisteron,Azúrove jazero ktoré sa ani nedá vysloviť :Lac de Sainte-Croix. 

Smrad

Keď tu proste krása všade naokolo a zrazu teplo a taký divný závan čohosi.Konečne sa znovu vyzliekam , príjemných 28°

Len ten smrad.Po konzultácii s mangelkou ☎️ prichádzame spoločne na príčinu: Provensálsko=levanduľa všade naokolo.Nákup v miestnej hand-máde predajni všetkého levanduľového a pádi sa ďalej

Eufória

Podľa mapy už len pár kilometrov,v mysli si prehrávam scény zo Žandárov👮a more nervózne čakám za každým horizontom. Prepletiem sa predmestim a nákupnou zónou na pobrežie,neuveriteľná zápcha,tlačenica miliarda ľudí ma netrápi.Som TU ⬇️ jedno oko plače druhé sa smeje.Srdce bije a adrenalín sa tlačí s colou čo som v tom teple zmastil na ex.

Náhodné nájdená villa Geissini: chvíľu som čakal na povestne Rooobeeret,ale asi neboli doma.

Panika 

Švihám do kempu,kde narazím na problém FULL-prvý-druhý aj tretí kemp.Aha,tu si treba robiť rezervácie. Chaos stres a panika to je moja taktika 😄. Nič,pri najhoršom to prespím na drzáka na pláži.Asi po dvoch hodinách krúženia ako sputnik (nie ten💉) Nachadzam bývalý ranč a jazdiareň ktorý slúži ako kemp. Za parádnych 22€ skladám wigwam a razom do víru mesta ST Tropez.

Centrum je úplne šialené,luxus a okázalosť tu je proste všade. Dávam si tour de centrum a ako prvé smer stanica a promenáda.

Všetko tu poznávam-tu na konci vždy machrovali žandári

Nejaký cudzinci pri parkovaní v centre: Are you from Slovakia?Yes,Yes .... Oh waaaau,been thér on holidéj...you realy crazy man,crazy... from Slovakia 😄

A v ten moment som si uvedomil kam som sa to vlastne na tej 125tke dostal ....












Komentáre

Napíšte mi 📧

Meno

E-mail *

Správa *

Obľúbené príspevky